Αυστηρή απάντηση στον Μ. Διακομιχάλη από Ναξάκη -Καραμάνη: fake news και ασύστολα ψέματα (βίντεο)

Σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα, Χαρίλαος Ναξάκης και ο διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, Κωνσταντίνος Καραμάνης απάντησαν σχετικά με όσα υποστηρίζει ο  πρώην Πρόεδρος του Τμήματος κος Διακομιχάλης και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.

Ο κ Ναξάκης ανέφερε: “Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που εμείς θεσμικά θα αναφερθούμε σε αυτό. Αν έχετε παρατηρήσει 2 ολόκληρα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει που ο κ. Διακομιχάλης παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Τμήματος μέχρι και σήμερα έχει τροφοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης και άλλους φορείς με διάφορα δημοσιεύματα.Όλες οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά από τη γενική συνέλευση του Τμήματος, που είναι το ανώτερο όργανο και η έκφραση της Δημοκρατίας και μείναμε θεσμικά προσηλωμένοι σε αυτή την κατεύθυνση. Όμως αυτό έχει εκληφθεί ως αδυναμία μας. Η κοινή γνώμη μπορεί να θεωρεί ότι αυτοί εκεί κάτι κρύβουν για να μη μιλάνε. Έχουν κάπως “λερωμένη η φωλιά τους”.  Θα πούμε δύο πράγματα και δε θα ξαναμιλήσουμε, παρά μόνο θεσμικά και μόνο στα όργανα του Πανεπιστημίου.

Το Τμήμα έχει δεχθεί δυσφήμιση, που τα χαρακτηριστικά της είναι fake news, ασύστολα ψέματα, δυσφήμιση της τιμής και της υπόληψης των καθηγητών του Τμήματος, δυσφήμιση της επιστημοσύνης των καθηγητών, δυσφήμιση στην κοινή γνώμη των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών του Τμήματος.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη εδώ έχω στο Prevezatoday– o κ Διακομιχάλης λέει: ““Προκαλώ όλους του Επιβλέποντας Διδακτορικών να δείξουν και να αποδείξουν ότι έχουν συγγράψει έστω και ένα Πανεπιστημιακό Σύγγραμμα που διδάσκεται σε Πανεπιστήμιο της χώρας. Εγώ έχω 4” σε όλες τις τοποθετήσεις του κ Διακομιχάλη είχε πάντα μπροστά το εγώ. Σας δίνω τα εξής δεδομένα: ο κ Διακομιχάλης ήταν πρόεδρος του τμήματος, είχε το cd με τα βιογραφικά όλων, δεν υπάρχει δικαιολογία δεν ήξερα, ξέρει. Όταν λέει προκαλώ να αποδείξουν ότι έχουν γράψει έστω και ένα σύγγραμμα, ξέρει ότι έχουν γράψει“.

Όπως αναλυτικά ανέφερε ο κ Ναξάκης, υπάρχουν μια σειρά βιβλίων και συγγραμμάτων όπως το βιβλίο “Τρόφιμα και καταναλωτής” του καθηγητή του Τμήματος Γιάννη Σωτηρόπουλου που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καιστο Χαροκόπειο, τον αναπληρωτή καθηγητή Κώστα Κυρίτση που έχει κάνει διαλέξεις σε επτά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Παρίσι, Λος Άντζελες, Νορθχάμπτον, Οξφόρδη, Πόρτσμουθ, Λάνκαστερ, Νότια Δανία), το βιβλίο που συνέγραψε ο ίδιος ο κ. Ναξάκης μαζί με τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο Σύγχρονη Πολιτική Οικονομία, που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε διαλέξεις του Γιάννη Γκανά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και στην παρουσία της Κατερίνας Γαλανού στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ.

Όπως πρόσθεσαν σε σχέση με όσα έχει υποστηρίξει ο κ Διακομιχάλης “Αν τα πιάσουμε ένα προς ένα, ότι και να πιάσουμε θα αποδομηθεί. Όχι ότι είναι λίγο διαφορετικά, είναι ανασκευασμένο, είναι ψέμματα. Είναι μέσα από ένα φίλτρο μικροψυχίας. Με αυτά τα δεδομένα μέχρι το 2017 τα συνυπέγραφε ως πρόεδρος. Δεν μπορεί ξαφνικά μετά όλα αυτά τα δεδομένα να έγιναν άχρηστα. Πρόκειται για έναν τεράστιο ναρκισσισμό ότι εγώ είμαι και τίποτα άλλο δεν είναι που δεν προκύπτει από τα πραγματικά δεδομένα και φτάνει να γίνεται κακοήθεια όταν συνάδελφοι λοιδορούνται με τέτοιον τρόπο.”

Κλείνοντας οι κ Ναξάκης και Καραμάνης αναφέρθηκαν στο profil του κ Διακομιχάλη και σχολιάζοντας το ύφος των αναρτήσεων του σημείωσαν “Είναι αυτό προφίλ ακαδημαϊκου;” και κατέληξαν: “Γκεμπελική μέθοδος. Πες, πες, πες κάτι θα μείνει. Έπρεπε να απαντήσουμε και δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Αλλά μπορούμε να απαντήσουμε για όλα τα ψέματα”

Δείτε το απόσπασμα (στο 49 λεπτό και έπειτα)Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.