Αθώοι οι 13 κατηγορούμενοι στην Πρέβεζα για τη δράση τους εναντίων των πλειστηριασμών

Το Μονομελές Πλημ/δικείο Πρέβεζας αθώωσε 13 κατηγορούμενους στην Πρέβεζα για τη δράση τους ενάντια των πλειστηριασμών.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ήταν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων όπως του σωματείου Οικοδόμων Πρέβεζας, του σωματείου συνταξιούχων εργαζομένων στο ΙΚΑ , άλλων συλλογικοτήτων , του ΠΑΜΕ αλλά και ΚΚΕ καθώς και ένας εκπαιδευτικός- συνδικαλιστής μέλος της παράταξης των ”Παρεμβάσεων” και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αλληλέγγυος κόσμος βρέθηκε από πολύ νωρίς την Τετάρτη έξω από τα δικαστήρια Πρέβεζας για να εκφράσει την στήριξη του στους συναδέλφους του.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συμμετάσχει σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στο δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας το 2016 και το 2017 και οδηγήθηκαν στην συνέχεια μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία σε δύο δίκες, κατηγορούμενοι για παράνομη βία κατά συναυτουργία (οι 9 από αυτούς) και για παράνομη βία από κοινού (άλλοι 9 από αυτούς). Το δικαστήριο σήμερα θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση για πρόκληση σωματικής βλάβης στην συμβολαιογράφο που πήγαινε να τελέσει το εν λόγω πλειστηριασμό και ότι ουσιαστικά οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο χώρο κάνοντας μια ”συμβολική διαμαρτυρία” στα πλαίσια των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους γύρω από ένα κρίσιμο ζήτημα.

Σε μια εποχή που ολοένα και υπάρχουν περισσότερες δίκες συνδικαλιστών ή εργαζομένων, με τον φόβο της ποινικοποίησης των συλλογικών αγώνων να είναι ορατός, τέτοιες δικαστικές αποφάσεις θεωρούνται ”σταθμός” για την πορεία του λαϊκού κινήματος. Δηλώσεις στον prisma radio 91.6 παραχώρησε με το πέρας της πανηγυρικής αθώωσης το μέλος του ΠΑΜΕ και του Πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Λελοβίτης. Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2020 για τη δράση τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακόμη 6 στελέχη του ΚΚΕ στην Πρέβεζα, σε νέα δίκη.

Ρεπορτάζ- φωτογραφίες Χρήστος Τσούτσης.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.