Άρτα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την πρόληψη και διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε την Τρίτη 08/03/16 και ώρα 19:00, η εκδήλωση για την πρόληψη και διαχείριση των φαινομένων βίας στο χώρο του σχολείου μεταξύ των μαθητών (bullying) που διοργανώθηκε από το Δήμο Αρταίων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλης Κούτρας, Καθηγητή Αγωγής Υγείας, Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το Δήμο Αρταίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χάρης Παπάζογλου, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού «δυστυχώς εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και να καθιστά επιτακτική ανάγκη την επαγρύπνηση όλων μας με στόχο την πρόληψη και καταπολέμησή του. Γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς καλούμαστε μέσα από πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή καθώς και μέσα από άλλες δράσεις να δράσουμε στο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο για την κοινωνία μας. Ο Δήμος Αρταίων ήταν και θα είναι πάντα δίπλα σε όσους αγωνίζονται προς την κατεύθυνση αυτή, επιδιώκοντας μαζί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη την ενημέρωση μαθητών και γονέων. Σκοπός όλων μας είναι να γίνει συνείδηση πως η βία δεν έχει θέση στη ζωή μας και αυτό θα το πετύχουμε προάγοντας αρχές όπως της άμιλλας, της συνεργασίας, του σεβασμού της διαφορετικότητας και των αδυνάτων».Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.