Απόφαση του Πρωτοδικείου Πρέβεζας για κούρεμα δανείου ύψους 98,66%!

Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρεβέζης, το οποίο δίκασε κατ΄ έφεση την αίτηση ζεύγους δανειοληπτών, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό, είχαν ζητήσει την δικαστική προστασία του Ν. 3869/2010, «κουρεύοντας» κατά 99% σχεδόν τα χρέη τους! Την υπόθεση υποστήριξε και χειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία – όπως αποδείχτηκε – ο Δικηγόρος Πρέβεζας κ. Χρήστος Καραβίδας.
Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες κατέβαλλαν δόση 330 ευρώ μηνιαίως, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξεδόθη από το Ειρηνοδικείο Πρεβέζης, ενώ το ίδιο Δικαστήριο απέρριψε στο σύνολό της την αίτηση.
Ήσκησαν έφεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας (ως εφετείου), όπου, με την απόφασή του διαγράφηκαν όλα τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες σε τέσσερις τράπεζες και το Ελληνικό Δημόσιο, και μόνο για την διάσωση του σπιτιού, ορίστηκε μηνιαία δόση 39 ευρώ σε μία τράπεζα, που είχαν στεγαστικό δάνειο.
Με την ως άνω απόφαση ρυθμίστηκαν και διαγράφηκαν τα τραπεζικά χρέη του «υπερχρεωμένου ζευγαριού», ενώ διασώθηκε η πρώτη κατοικία τους, η οποία εξαιρείται πλέον από την εκποίηση.
Με την εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρεβέζης, αφενός επετεύχθη η ρύθμιση των χρεών τους και αφετέρου η διαγραφή κατά ποσοστό 98,66%. Κυρίως όμως, επετεύχθη η διάσωση της κύριας κατοικίας τους, αφού καλούνται να καταβάλλουν μόλις το ποσό των 7.056€, σε 180 δόσεις, ήτοι μηνιαία δόση 39,20€.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3370 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.