Αποχή των δικηγόρων της Πρέβεζας την Πέμπτη 19/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας με απόφαση  του ΔΣ της 17/12/2019 απέχουν  των  καθηκόντων τους , καταρχήν την Πέμπτη 19/12/2019 και τούτο διότι με σειρά μέτρων , καταστρατηγείται το άρθρο 20 του Συντάγματος , που προστατεύει ρητά το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ελεύθερη και απρόσκοπτη παροχή έννομης προστασίας από τα Δικαστήρια, δημιουργώντας εμπόδια στους πολίτες και ειδικά στους οικονομικά ευάλωτους , αυξάνοντας υπέρμετρα το κόστος προσφυγής τους στη Δικαιοσύνη.

Την τελευταία στιγμή, με τροπολογία – συρραφή στο νομοσχέδιο για την Διαμεσολάβηση, επιβάλλεται δικαστικό ένσημο και στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ που καταλαμβάνει και τις αγωγές που ήδη ασκήθηκαν,  που θα συζητηθούν μετά την 01/01/2020, με ορατό τον κίνδυνο επιβολής , σε όλες τις αγωγές .

Η διάταξη αυτή, θέτει σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας.

Τα ζητήματα που εγείρονται  από την επαναφορά του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές , που εισήχθη με εκπρόθεσμη τροπολογία χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη θεσμική διαβούλευση , έχουν μείζονα σημασία, όχι μόνο για τον Δικηγορικό κόσμο, αλλά ευρύτερα για την κοινωνία, καθώς οδηγούν σε υπέρμετρη επιβάρυνση όλων των πολιτών, που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Και όλα αυτά, όταν εξακολουθεί να ισχύει ο Φ.Π.Α στις δικηγορικές αμοιβές, ο οποίος επιβαρύνει επιπλέον τον πολίτη με πρόσθετη δαπάνη 24%.

Περαιτέρω, επαπειλείται η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , οι οποίες πλήττουν και οδηγούν σε εξαθλίωση το Δικηγορικό σώμα και ιδιαίτερα του νέους δικηγόρους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας , διεκδικεί και υπερασπίζεται το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη και ιδιαίτερα του ασθενέστερου οικονομικά ,να έχει ελεύθερη και απαλλαγμένη από οικονομικά εμπόδια , προσφυγή στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για την προστασία των δικαιωμάτων του. Γι΄ αυτό, ζητά την κατάργηση  της επιβολής του Δικαστικού Ενσήμου στις Αναγνωριστικές Αγωγές , την κατάργηση  του Φ.Π.Α  στις δικηγορικές αμοιβές και αποκρούει κάθε αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των Δικηγόρων και ιδίως  των νέων Δικηγόρων.

Με Τιμή

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Θωμάς Γεωργίου                                           Γεώργιος ΠαπαδημητρίουΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24000 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.