Aπεργιακές κινητοποιήσεις Πρέβεζα την Τρίτη – Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εγκαινιάζεται, τέλος, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων καιστις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής

ασφάλισης.

Στην ενότητα και στην κοινή δράση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκεται η δύναμή μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει:

▪ 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του προχωρούμε σε απεργιακή κλιμάκωση.

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο κατήφορος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας δεν έχει τέλος!

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει πολυνομοσχέδιο-σκούπα για να σαρώσει ότι έχει απομείνει όρθιο από εργατικά,ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.Θέλουν να βάλουν τη συνδικαλιστική δράση,την οργάνωση της πάλης και τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο.Θέλουν να καθυποτάξουν τα συνδικάτα στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Πήραν φόρα από τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποίησε για μια τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ στρώνοντας το έδαφος για νέες ανατροπές.Πληρώσαμε ακριβά για 10 χρόνια την κρίση τους και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε ξανά και την ανάπτυξή τους.Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά εμάς και τις ανάγκες μας αλλά θα είναι ανάπτυξη για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους,δημιουργεί όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που προϋποθέτει ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι πλέον καθαρό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- Υπουργείου εργασίας- εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των μεγαλύτερων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων συνδικάτων για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη έχει εξαπολυθεί ένα απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων, χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Η γνωστή ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ,που έπιασε από νωρίς στασίδι στον πρόσφατο κοινωνικό διάλογο μαζί με τους «εταίρους» της, τον πρωθυπουργό και τις εργοδοτικές ενώσεις,ενώ ενημερώθηκε για τα προωθούμενα μέτρα, εξέδιδε δελτία τύπου λέγοντας πως δε “βιαζόμαστε να κρίνουμε την κυβέρνηση”. Την ώρα δηλαδή που ήδη είχαν περάσει μέτρα με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, που πλήττουν τους εργολαβικούς εργαζόμενους και την κατάργηση ακόμα και της προσχηματικής διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης.

Μετά την ανακοίνωση του νομοσχεδίου παρέπεμπαν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στη νομική τους υπηρεσία και εξαπέλυαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χρησιμοποιώντας έναν πρωτόγονο και ωμό αντικομμουνισμό λέγοντας ότι η μάχη όλου του προηγούμενου διαστήματος για “συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών” ήταν η αιτία που δε θα υπάρχει ενιαία απεργιακή, αγωνιστική απάντηση.

Μετά ακολούθησε ένα όργιο εκβιασμών, απειλών και μηχανορραφιών σε συνδικαλιστές των παρατάξεων τους από τους γνωστούς Παναγόπουλο-Κιουτσούκη-Καραγεωργόπουλο για να ακυρωθούν οι αποφάσεις. Δεν τους βγήκε ούτε αυτό! Στη συνέχεια η συνδικαλιστική μαφία έριξε στο τραπεζι άλλη ημερομηνία για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, απέτυχε και αυτό!

Χωρίς ίχνος ντροπής με προχθεσινό δελτίου τύπου-μνημείο εργατοπατερισμού και απεργοσπασίας καλούν όλα τα συνδικάτα, να ακυρώσουν τις αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να πάρουν απόφαση για απεργία στις 2 Οκτώβρη!

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).Σε χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης ανήγγειλε πως θα καλέσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να απεργήσουν στις 2 Οκτώβρη διασπώντας το ήδη διαμορφωμένο απεργιακό μέτωπο.Επίσης αναπαρήγαγε τις γνωστές συκοφαντίες περι τραμπούκων απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να κρύψει τη γύμνια της.

Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα περισσότερο από αυτές τις δυνάμεις που έχουν αναγάγει την υπονόμευση των εργατικών αγώνων,την απεργοσπασία,τον εργατοπατερισμό,τη μετατροπή του Εργατικού Κέντρου σε παραμάγαζο σεμιναρίων και προγραμμάτων απασχόλησης, σε επιστήμη.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία.Είναι όμως πλέον φανερό ότι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός συντάσσεται για μια ακόμη φορά ανοιχτά και ξεδιάντροπα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών.Δίνει τα ρέστα του για να μη δοθεί ενιαία και μαχητική απάντηση απέναντι στο νέο κύμα αντεργατικών μέτρων.Παίζει βρώμικα σχέδια στις πλάτες των εργαζομένων,προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και τη δράση τους.

Είναι οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” τους εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος και θα λάβουν την καλύτερη απάντηση από την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμα μας στην απεργία.Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη,στις 10.00πμ,στο Φόρο.

 

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας  

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το πόλεμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα σωματεία και τα συνδικάτα, ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο που αφορά στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας αλλά και τον συνδικαλιστικό μητρώο.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση και τις μαζικές διαδικασίες. Χτυπούν τις Γενικές Συνελεύσεις, την κορυφαία διαδικασία των σωματείων γιατί τους ενοχλεί ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συζητούν και αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους.

Ενώ, όσον αφορά στο συνδικαλιστικό μητρώο έναν και μόνο στόχο έχουν. Θέλουν να φακελώσουν τους συνδικαλιστές εργαζόμενους, ώστε η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και οι εργοδότες να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα ποιος είναι συνδικαλισμένος, τι ψηφίζει και τι υποστηρίζει. Συνάδελφοι θέλουν το μητρώο του σωματείου να πηγαίνει στο υπουργείο εσωτερικών. Υπουργείο και δήμαρχοι θα είναι σε ζωντανή σύνδεση ανά πάσα ώρα.

Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη “δημοκρατία”. Αυτοί που σήμερα κόπτονται, είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και ξεζουμίζαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Κυβέρνηση, πλειοψηφία των δημάρχων και επιχειρηματικοί όμιλοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία. Θέλουν να βάλουν τα σωματεία και τα συνδικάτα στο «γύψο» ώστε να μπορούν να υλοποιούν ανεμπόδιστοι την αντεργατική πολιτική τους.

Επιπρόσθετα με τις διατάξεις του ‘’Αναπτυξιακού’’ Νομοσχεδίου ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: ‘’μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση…’’.

Ακόμα και η στιγμή που φέρνουν το συγκεκριμένο έκτρωμα μόνο τυχαία δεν είναι.

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα (άνοιγμα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες κ.λ.π.) και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ειδικά στους δήμους το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ζητήματα όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κ.λ.π.

Δεν μασάμε από τα όμορφα λόγια τους και την «ανάπτυξη τους». Η «ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε αφορά την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά σχέση δεν έχει με τις δικές μας ανάγκες.

Συνάδελφοι παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση.

Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Με την οργάνωση μας και το σωστό προσανατολισμό μας μπορούμε και θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας.

Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019.

Επιδιώκουμε να εκφραστούν με κάθε τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, με σύγχρονα δικαιώματα!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

 

Ο Πρόεδρος       Η Γραμματέας

 

Μισηρλής Γεώργιος                                          Σαρόγλου Μαρίνα

 

 

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

«Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό “παρών” στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει “γη και ύδωρ” στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβερνήσεις.

Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας ξαναχρεώσουν την ανάπτυξή τους. Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και δίνει νέα ώθηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι η ανάπτυξή τους που επιδεινώνει τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, ωστόσο βρίσκει βασικούς στυλοβάτες και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πρόσωπο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη γραμμή της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης, του κοινωνικού εταιρισμού, που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει και να εδραιώσει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Γι αυτό και η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών.

Το αλισβερίσι τους και η αλληλοστήριξή τους με την κυβέρνηση βγάζουν μάτι!

Δε μας εκπλήσσουν! Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει διαχρονικά από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους!

Δεν θα τους περάσει όμως. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ»

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας

Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας

Σωματείο Οδηγών Ν. Πρέβεζας

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΦΟΡΟ 10 π.μ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας

Παρεμβάσεις –Συσπειρώσεις- Κινήσεις Πρέβεζας στο δημόσιο

Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους. Τα δώρα στο κεφάλαιο συνεχίζονται

Κεφάλαιο και ΝΔ επιχειρούν να κλειδώσουν τις «κατακτήσεις» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχουν μια σημαντική αύξηση στην κερδοφορία και την υποταγή της εργατικής τάξης για πάρα πολλά χρόνια. Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυση, υλοποιεί νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης για να «σώσει» δήθεν τη ΔΕΗ, και προετοιμάζει νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Τώρα φέρνει νόμο που επιφέρει ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Απαιτεί πλήρες φακέλωμα (ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των σωματείων) σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη. Θέλει να εκφυλίσει τις γενικές συνελεύσεις ως ανώτατο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων και λήψης αποφάσεων, αντικαθιστώντας τες με ηλεκτρονική ψήφο, που ενισχύουν την αποξένωση των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες.

Με περισσό θράσος κάνουν μαθήματα δημοκρατίας στους εργαζόμενους όταν η σημερινή κυβέρνηση είναι στην εξουσία με το 40% του 58% του εκλογικού σώματος αφού τόσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές! Ήδη από την εποχή Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να επιβάλλουν το όριο του 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών για να ληφθεί απεργιακή απόφαση και όχι με τη πλειοψηφία μιας συνέλευσης σε  απαρτία!

Η επιχείρηση τους δεν θα είναι «περίπατος» όπως νομίζουν. Το μαχόμενο ταξικό κίνημα μπορεί να απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο! Απαιτείται όμως η ταξική του ανασυγκρότηση ώστε να μπορεί να «σπάει» τα πολιτικά όρια που βάζουν στο μαζικό κίνημα τα κόμματα των μνημονίων και της Ευρωενωσιακής υποταγής.

Δεν φοβούνται τις υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των περισσότερων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων. Αυτούς τους έχουν απόλυτα ελεγχόμενους, συνοδοιπόρους στην αντεργατική επίθεση, στρατηγικούς εταίρους στην «κοινωνική συμμαχία».

Η εργοδοτική και υποταγμένη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού  Κέντρου Πρέβεζας αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος  να πραγματοποιηθεί  απεργία  στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με την ΑΔΕΔΥ ,Ομοσπονδίες ,  Εργατικά Κέντρα (πχ Εργατικό Κέντρο Αθήνας) και πρωτοβάθμια σωματεία βάζοντας για μια φορά  ακόμα πλάτη  στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Η πλειοψηφία αυτή  συνεχίζει τη πολιτική  διαχείρισης  του Εργατικού  Κέντρου, μέσω ενός  σκληρού  μηχανισμού  ελέγχου συνειδήσεων που πρέπει να σπάσει από τους  ίδιους  εργαζόμενους.  Καλούν σε διασπαστική  απεργία στις 2 Οκτώβρη. Άξιος ο μισθός  τους….

Από  τη άλλη το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ μπορούσε να πάρει απόφαση για απεργιακή συγκέντρωση με απομόνωση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που έχουν στηρίξει τις μνημονιακές  πολιτικές. Με ευθύνη όμως  της ηγεσίας  του ΠΑΜΕ δεν πάρθηκε απόφαση ανοίγοντας το  δρόμο στις δυνάμεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ να πάρουν τη πρωτοβουλία των κινήσεων στο νομαρχιακό  παράρτημα. Με αυτό τον τρόπο η ηγεσία  του ΠΑΜΕ ακυρώνει τη δυνατότητα ενωτικής  αγωνιστικής απάντησης αναπαράγοντας μια ιδιοκτησιακή  λογική στο κίνημα.

Με βάση τη κατάσταση που δημιουργήθηκε, εμείς  καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που  καλύπτονται από την ΑΔΕΔΥ και  Ομοσπονδίες  του ιδιωτικού τομέα, να απεργήσουν τη Τρίτη  24 Σεπτέμβρη και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις στις οποίες καλούν τα  συνδικάτα στα οποία ανήκουν. Καλούμε στις 9:30 π.μ έξω  από το υποκατάστημα της ΔΕΗ σε διαμαρτυρία ενάντια στις αυξήσεις φωτιά της ΔΕΗ.   

Παλεύουμε ενάντια στα ματωμένα πλεονάσματα, τους «αναπτυξιακούς» νόμους της αγοράς που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες από τη σκοπιά της εργατικής χειραφέτησης. Για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, να υπογραφούν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις παντού, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, να καταργηθεί η ελαστική εργασία. Πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου χώρου. Για να μπλοκαριστούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας .Για την προστασία της φύσης από την πλήρη λεηλασία της από το κεφάλαιο που βλέπει το περιβάλλον σαν ένα αναλώσιμο πεδίο κερδοφορίας. Για διαγραφή του χρέους, κατάργηση της δημοσιονομικής επιτήρησης σε  πλήρη  σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.