Απάντηση Μιλτιάδη Κλάπα στις Δηλώσεις των κ. Καλλινίκου και Κατέρη: “Δεν έπρεπε να ενδώσουν και να αποδεχθούν αυτό που τους ζητήθηκε”


Την παρακάτω ανακοίνωσε έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας και Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, για την ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Καλλίνικου και Κατέρη:

Από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκα τη δήλωση που κατέθεσαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Διονύσης Καλλίνικος και ο Κώστας Κατέρης. Οι ίδιοι μέχρι τώρα έχουν αποφύγει να με ενημερώσουν προσωπικά. Γιατί άραγε; Η πολύ καλή φιλική σχέση που διατηρούσαμε αλλά και η απουσία διαφωνίας στις απόψεις που υποστηρίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθόλου δεν συνηγορούν σε αυτή τη στάση.

Είναι αλήθεια ότι μετά την ανάληψη των ιδιαίτερα απαιτητικών καθηκόντων μου ως Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον τελευταίο χρόνο, ήταν ελάχιστες οι παρουσίες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την επεξεργασία, την παρουσίαση και την υποστήριξη των θέσεων του Συνδυασμού αυτό το διάστημα την είχαν σχεδόν αποκλειστικά οι δύο συνάδελφοι. Παρόλα αυτά, και αυτόν τον τελευταίο χρόνο, ουδέποτε υπήρξε μεταξύ μας διαφωνία ή κριτική για τις θέσεις που υποστήριζαν οι δύο συνάδελφοι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα – γιατί έτσι έχουν – γεννιέται το ερώτηματι νόημα έχει η δήλωση ανεξαρτητοποίησης;Αποστασιοποιούνται από τον Συνδυασμό που οι ίδιοι τον τελευταίο χρόνο εκπροσωπούσαν και στον οποίον ουδέποτε υπήρξε διαφωνία από κανέναν; Δεν είναι λογικό. Γιατί άραγε;

Ας μιλήσουμε όμως με ειλικρίνεια: η εξήγηση είναι απλή. Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει να κάνει με τις επιλογές των συναδέλφων μου αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και με τις επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες και τις πιθανές δεσμεύσεις που έχουν ήδη δημιουργήσει. Τα υπόλοιπα που επικαλούνται είναι απλές δικαιολογίες για να αποφύγουν ακριβώς να ομολογήσουν δημόσια τις επιλογές που έχουν ήδη κάνει.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι αυτά ήδη συζητούνται στην πόλη μας – ενίοτε δε και γράφονται.

Σε κάθε περίπτωση, και πέραν της αντιδεοντολογικής στάσης τους, σέβομαι τις επιλογές τους.

Άλλωστε, έχω δηλώσει κατηγορηματικά πριν από αρκετό καιρό, και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όλοι οι συνεργάτες μου – εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου – το γνωρίζουν ώστε να μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους.

Εύχομαι και στους δύο συναδέλφους παρά την επιεικώς λαθεμένη στάση τους, την πολιτικά αφελή και σίγουρα άδικη συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπό μου, καλή συνέχεια.

Δεν πρόκειται να διαγράψω την κοινή πορεία μας, τη στήριξή τους και τη φιλική σχέση μας. Ακριβώς για όλα αυτά πιστεύω βαθιά ότι δεν έπρεπε να ενδώσουν και να αποδεχθούν αυτό που τους ζητήθηκε.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3357 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.