Ανυπότακτη Κίνηση: “Η διαδικασία των δημαιρεσιών αποτέλεσε την εφαρμογή του εκλογικού πραξικοπήματος της Κυβέρνησης”

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

 

Αντιμετωπίζουμε από τη μια το δημαρχοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας των δήμων και τις συγκεντρωτικές αντιδημοκρατικές αρμοδιότητες των επιτροπών διοίκησης που διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη Ι.

Από την άλλη έχουμε τις πρόσφατες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που νομοθέτησε η Ν.Δ. για τη σύνθεση αυτών των επιτροπών διοίκησης, όπου, ανεξάρτητα και σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση των κατοίκων και των συσχετισμών που εκφράστηκαν στις δημοτικές εκλογές, τα μέλη τους διορίζονται και καθορίζονται από την παράταξη του δημάρχου, ώστε οι συσχετισμοί να του δίνουν την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ παράλληλα οι αρμοδιότητες αυτών των επιτροπών αυξάνονται παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλιο.

Θεωρούμε ότι η διαδικασία των δημαιρεσιών αποτέλεσε την εφαρμογή του εκλογικού πραξικοπήματος της κυβέρνησης σε βάρος των δημοτικών συμβουλίων. Παραβίασαν τη λαϊκή θέληση με παράκαμψη του δημοτικού συμβουλίου, με στόχο τη διαμόρφωση των όρων για να περάσουν οι αντιδημοκρατικές-αντεργατικές επιλογές της Ε.Ε., της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Εκτός από αυτούς που διορίζονται οι παρατάξεις των Γεωργάκου, Ροπόκη, Νίτσα, Φονταρά εξέλεξαν μέλη σε αυτές τις επιτροπές, με την παράταξη του Φονταρά (ΣΥΡΙΖΑ) να κάνει… γαργάρα την κατάργηση της απλής αναλογικής στην πράξη.

Με βάση τα παραπάνω με την αποχή μας από τις ψηφοφορίες (όχι επειδή δεν εκλέγουμε αλλά επειδή οι επιτροπές αυτές αποτελούν αντιδημοκρατικό και συγκεντρωτικό μηχανισμό), δεν νομιμοποιήσαμε αυτή τη διαδικασία και δεν στηρίξαμε την εκλογή κανενός συμβούλου, ούτε καταθέσαμε ψηφοδέλτιο με την υποψηφιότητα της δικής μας κίνησης. Ορίσαμε εκπροσώπους της κίνησής μας που θα παρακολουθούν τις συγκεκριμένες επιτροπές.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της ΠρέβεζαςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3324 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.