Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας: “SOS από κατοίκους του Λούρου – Διαχρονική η αδιαφορία της δημοτικής αρχής”

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι του Λούρου, των οποίων οι κατοικίες, τα μαγαζιά και τα οικόπεδα πλημμυρίζουν σε κάθε νεροποντή, ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της αδιαφορία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (προηγούμενης και σημερινής).

Συγκεκριμένα, η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό, που θα έπρεπε εδώ και αρκετά χρόνια να έχει γίνει με την ευθύνη της Δημαρχίας του κ. Μπαϊλη, δεν έχει πραγματοποιηθεί. Καρπούς όμως, δεν απέδωσε ούτε η έκκληση που έγινε πρόσφατα (πριν 20 μέρες) στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. ΑΚΡΙΒΗ, ο οποίος είναι πλέον γνώστης του θέματος.

Έτσι, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία απάντηση στην αφόρητη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις περιουσίες τους όσο και για την ποιότητα της ζωής τους γενικότερα.

Η ”ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ”, θέτοντας σε εφαρμογή την απόφαση της κίνησής μας για πραγματοποίηση περιοδειών σε οικισμούς και γειτονιές του ΔΗΜΟΥ μας, με σκοπό την καταγραφή, την ανάδειξη και την προβολή των αιτημάτων των συμπολιτών μας, βρέθηκε στην περιοχή αυτή των κατοίκων του ΛΟΥΡΟΥ και διαπίστωσε από κοντά την επικινδυνότητα του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, η απορροή των όμβριων υδάτων γίνεται από φρεάτια και σωληνώσεις μικρού διαμετρήματος, οι οποίες δεν επαρκούν για την απορρόφηση του όγκου των βροχοπτώσεων. Παράλληλα, όπως μας καταγγέλθηκε, έχει γίνει παράνομη σύνδεση αποχετεύσεων με τους αγωγούς απορροής των όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα η δυσοσμία να καθίσταται αφόρητη. (Αυτό το διαπιστώσαμε και εμείς οι ίδιοι, όταν βρεθήκαμε στα σημεία αυτά). Επίσης, οι κάτοικοι μας ενημέρωσαν ότι φερτά στερεά υλικά λόγω του πολύ νερού φρακάρουν τους έτσι κι αλλιώς ακατάλληλους αγωγούς.

Μπροστά σε όλα αυτά, με αγωνία περιμένουν οι συμπολίτες μας μιαν απάντηση από τον αντιδήμαρχο κ. Ακριβη γιατί, δεν προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή τους…

Το όλο θέμα, η Δημοτική μας Κίνηση, θα το φέρει άμεσα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΔΗΜΟΥ με την πρώτη ευκαιρία, καλώντας τους ίδιους τους κατοίκους του ΛΟΥΡΟΥ να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, προκειμένου να παρουσιάσουν το εκρηκτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και το οποίο τους κάνει να καρδιοχτυπούν με αγωνία κάθε φορά που πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες της βροχής (και να σκεφτεί κανείς ότι όλος ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά μας).

Θεωρούμε ότι η υπόθεση αυτή από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής έχει φτάσει στα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας. Οι κάτοικοι έχουν δικαιολογημένα εξοργιστεί βλέποντας τους τοπικούς άρχοντες να τους θυμούνται μόνο προεκλογικά, όταν τους φλομώνουν με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Για να μη φτάσουμε λοιπόν να πάλι στο …χιλιοπαιγμένο σενάριο να κρύβονται όλοι οι υπεύθυνοι πίσω από τα «απρόσωπα» ακραία καιρικά φαινόμενα, όταν θα κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες στην περιοχή του Λούρου, πρέπει οι κάτοικοι να πάρουν τη ζωή της γειτονιάς τους στα χέρια τους. Στον αγώνα τους για τη δημιουργία πραγματικών αντιπλημμυρικών έργων και όχι έργων «βιτρίνας», θα μας βρουν δίπλα τους με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ”ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

για τα ΧΩΡΙΑ και την ΠΟΛΗ της ΠΡΕΒΕΖΑΣ”

ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.