Αντώνης Παπαγιαννίδης στον Prisma 91,6: Η Ελλάδα “βγήκε” από το μνημόνιο γιατί οι “εταίροι” δεν επιθυμούσαν πλέον να μας δανείζουν φθηνά….


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί στους επόμενους μήνες, καθώς και πως μεταφράζεται πρακτικά η έξοδος από το μνημόνιο, ανέφερε ότι όντως η έξοδος από το μνημόνιο υπάρχει,  αυτό είναι ένα κατόρθωμα του ελληνικού λαού και των παιδιών μας που θα υποστούν επί δεκαετίες αυτό που τους φορτώσαμε εμείς, ωστόσο για να γίνει αυτό  υπήρξε απόφαση αυτών που εμείς ονομάζουμε “εταίρους” της Ελλάδας.

“Οι εταίροι οι οποίοι όταν μπήκαμε στην εποχή των μνημονίων, με τον εξαιρετικό τότε Όλι Ρεν  από την Φιλανδία που στα Ελληνικά είχε πει “καλό κουράγιο Έλληνες”  και τότε είχαμε παραξενευτεί, είχε καταλάβει πάρα πολύ καλά το τρομερό το οποίο θα συμβεί στη χώρα μας.

Αυτό συνέβη επί οκτώμισι χρόνια. Τώρα και πάλι οι εταίροι μας για δικούς τους λόγους, μας αγκάλιασαν, μας φίλησαν  σταυρωτά και μας είπαν “γεια χαρά σας, προχωράτε μόνοι σας τώρα Έλληνες”,

“Η έξοδος από τα μνημόνια, που αποτελεί αντικείμενο σκυλοκαυγά στην Ελλάδα, είναι η είσοδος σε μία μακρά, επίφοβη, δικιά μας να τη διαμορφώσουμε μεταμνημονιακή εποχή. Αυτό είναι η έξοδος από τα μνημόνια τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.”

Στην κριτική για ποιο λόγο η κυβέρνηση βιάστηκε να φύγει από ένα  πρόγραμμα με ευνοϊκούς όρους,  ο κύριος Παπαγιαννίδης, επανέλαβε ότι οι εταίροι μας φίλησαν σταυρωτά, καθώς κανείς δεν θα ήθελε να δώσει τρομακτικά ευνοϊκούς όρους δανεισμού.

Η κυβέρνηση επεδίωξε να κάνει κάτι ενδιαφέρον, να φύγει από την μνημονιακή επιτήρηση, αυτό ωστόσο δεν επετεύχθη, θα μείνουμε σε τρεις αλλεπάλληλες επιτηρήσεις.

Η πρώτη είναι αυτή  των χωρών που επέλεξαν να μείνουν στην ευρώ ζώνη, που μία φορά το χρόνο καταθέτουν τους προϋπολογισμούς τους και αν δεν είναι αρεστοί στην Ευρωπαϊκή ένωση, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βήχει και τους κάνει υποδείξεις.

Ο δεύτερος είναι οι χώρες που πέρασαν από μνημόνια όπως είμαστε εμείς άλλες τρεις-τέσσερις φορές, έχουμε μία βαρύτερη εποπτεία, μέχρι να πέσει το δάνειο που πήραμε σε ένα επίπεδο λογικό το λένε 75% του ΑΕΠ, θα έχουμε μία πρόσθετη επιτήρηση.

Εμείς θα έχουμε και μία τέταρτη, η οποία είναι ότι θα λένε στις αγορές, ότι σαν χώρα μπορεί να κάνουμε περίεργα πράγματα, οπότε οι αγορές θα ανεβάσουν κι άλλο τα επιτόκια τους, με το φόβο του κινδύνου.

Φθηνά χρήματα δεν θα υπήρχαν άλλα. Όσοι όμως επιμένουν και λένε Γιατί δεν επιχειρούσαμε να μείνουμε μέχρι το 2020 στο πρόγραμμα, η απάντηση είναι γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν άλλο την Ελλάδα στο κεφάλι τους.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22637 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.