Ανησυχία από την πρόταση νόμου που προβλέπει διοικητική συνένωση νοσοκομείων σε όμορους νομούς – Ο Πρ. εργαζομένων Γ.Ν. Πρέβεζα Κ. Κύρλας στον Prisma 91,6

Γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε χθες με την δημοσιοποίηση της πρότασης  νόμου που προβλέπει για πρώτη φορά την ενοποίηση Νοσοκομειακών Μονάδων όμορων Νομών (λ.χ. Πρέβεζας-Λευκάδας).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Κώστας Κύρλας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και σημείωσε ότι ο νόμος που θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα αφορά άμεσα το Νοσοκομείο Πρέβεζας, διότι σε ένα σημείο της πρότασης Νόμου αναφέρει πως προβλέπεται η διοικητική συνένωση των Νοσοκομείων που βρίσκονται σε όμορους Νομούς όπου η γεωγραφία το επιτρέπει (όπως για την Πρέβεζα το νοσοκομείο της Λευκάδας.)  Όπως δε σημείωσε  η με τη «διοικητική συνένωση  από την στιγμή που τα δύο Νοσοκομεία θα έχουν κοινή διοίκηση, θα είναι πολύ πιο εύκολη η μετακίνηση προσωπικού είτε προς το ένα είτε προς το άλλο Νοσοκομείο.

Απαντώντας σε ανακοίνωση που στάλθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείο επιλεκτικά σε κάποια τοπικά ΜΜΕ και αναφέρει: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, είναι αναγκασμένη να απαντήσει μια φορά ακόμη για την διασπορά των ψευδών ειδήσεων και των ευφάνταστων σεναρίων, που πηγάζουν από γνωστά δημοσιογραφικά κέντρα,  που στόχο και μόνο έχουν να διαταράξουν την σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί, ανάμεσα στο Νοσοκομείο και στους πολίτες της πόλης μας.
Η πρόταση νόμου (που ακόμη είναι πρόταση) μιλάει για διασύνδεση νοσοκομείων σε όμορους νομούς και ΟΧΙ για συγχώνευση.
Διασύνδεση νοσοκομείων σημαίνει, κοινό συλλογικό όργανο διοίκησης, με ξεχωριστό Οργανισμό και υπηρεσίες. Και ακόμη θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, καμία σκέψη δεν υπάρχει για τέτοιο θέμα όσων αφορά τα Νοσοκομεία Πρέβεζας-Λευκάδας.
Η σημαντική βελτίωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, μάλλον ενοχλεί  κάποιους, οι οποίοι θα ήθελαν το Νοσοκομείο να παρακμάζει και να πισωγυρίζει στις μαύρες μέρες που το είχαν φέρει.
Να είναι σίγουροι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Η βελτίωση του Νοσοκομείου θα είναι η μόνη μας έννοια και φροντίδα.», ο κ Κύρλας έκανε το ερώτημα για ποιο λόγο να γίνει διασύνδεση διοικητική των νοσοκομείων αν δεν υπάρχει σκοπός να απορροφηθεί το προσωπικό;

Ο κ Κύρλας  τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει μια ενημέρωση και στις 5 Μαρτίου θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη φορέων προκειμένου να αρχίσουν και τις κινητοποιήσεις.

Ακούστε ολόκληρο το απόσπασμα:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23891 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.