Αναστολή των κομματικών αξιωμάτων για τα 10 γαλάζια στελέχη του Ριζόπουλου – Σε ανοιχτή σύγκρουση οι οκτώ : “Πολιτικός δουλέμπορος” ο Αυγενάκης

Φουντώνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι οκτώ από τους δέκα που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό, απαντούν με γραπτή επιστολή στον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

Την απάντηση δημοσιοποιεί ο κ. Σάκης Βλέτσας, με την διευκρίνιση ότι έχει την συγκατάθεση των υπολοίπων επτά ενώ σημειώνει ότι ο κ. Κώστας Παπασιώζος και ο κ. Όμηρος Τσάπαλος, θα απαντήσουν ατομικά, για διαφορετικούς ο καθένας λόγους.

Η απάντηση στην παραπομπή τους στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Όσο απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη σε ένα κυκεώνα διγλωσσίας ήταν η κλήση μας σε ακρόαση, άλλο τόσο σκιώδης χωρίς επιχειρήματα είναι η σημερινή ανακοίνωσή σας στα ΜΜΕ ότι παραπεμπόμαστε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, μάλιστα μη σεβόμενος τη θεσμικότητα των διαδικασιών που επιβάλουν να έχουμε πρωτίστως ενημερωθεί οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι.

Και τούτο επειδή δηλώνουμε ότι θεωρούμε ολόσωστη, ότι αποδεχόμαστε στο ακέραιο και υιοθετούμε την απόφαση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη όπως αυτολεξί την ανέφερε μόλις προ ολίγων ημερών ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, συγκεκριμένα: «έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».

Ως Νεοδημοκράτες, συνεχιζόμενα και όχι όπως εσείς και πολλοί άλλοι στη ΝΔ με κομματικές παλινδρομήσεις, έχοντες σειρά αγώνων πολλών ετών, εκπλησσόμαστε όταν διαπιστώνουμε άλλα να δηλώνει ο Πρόεδρος και άλλα να κάνει το κόμμα επιθυμώντας να επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου «εκλεκτός». Απαιτείτε μάλιστα να στηρίξουμε μια υποψηφιότητα (που ακόμη δεν ανακοινώθηκε) του νυν περιφερειάρχη, ο οποίος τελευταία παρέλαβε την Ήπειρο και τελευταία θα την παραδώσει, πρωταθλήτρια μάλιστα στην ανεργία και στις απευθείας αναθέσεις.

Συμπεριφέρεστε ως «πολιτικός δουλέμπορος» αφαιρώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα μέλη κα οι ψηφοφόροι της ΝΔ ανήκουν σε ένα σύστημα «πολιτικού ραγιαδισμού», κάνοντας το ίδιο λάθος που επί σειρά ετών κάνει ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης.

Σαφέστατα παραμένουμε σε όσα σας εκφράσαμε στην από 31/8/2018 επιστολή μας (σε απάντηση της με Α.Π. 2464/31-8-2018 δικής σας) και παρακαλούμε να τη διαβιβάσετε μαζί με την εισήγησή σας και μαζί με την παρούσα στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος ώστε να ληφθεί υπόψη σε αντικατάσταση της παράστασής στο «κομματικό δικαστήριο».

Είχε προηγηθεί η απόφαση για την αναστολή των κομματικών αξιωμάτων για 10 στελέχη της ΝΔ στην Ήπειρο. Τα εν λόγω γαλάζια στελέχη αντί της γαλάζιας υποψηφιότητας του Αλέκου Καχριμάνη για την περιφέρεια Ηπείρου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζουν αντίπαλη υποψηφιότητα αυτή του Σπύρου Ριζόπουλου. Αναμένεται οριστική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ για τα 10 στελέχη του κόμματος, ενώ σε δήλωσή του γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «το εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του εμείς».

Αυγενάκης: «Στη ΝΔ, το Εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του Εμείς»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς τον δρόμο των μεγάλων εκλογικών μαχών με δυναμική, συνδυασμούς ανανέωσης, εμπειρίας και αίσθημα νίκης. Ιδιαιτέρως, η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια πρόκληση για το παρόν και το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών. Η εντολή του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σαφής. Με αξιοκρατία, διαφάνεια, σοβαρότητα συνεχίζουμε τις επαφές μας και με σεβασμό στους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, προς εφαρμογή όλων αυτών, ο Πρόεδρος μας με απόφασή του συγκρότησε Επιτροπή για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία αξιολογεί το έργο των αυτοδιοικητικών, αξιολογεί τις υποψηφιότητες των στελεχών μας και προετοιμάζει την δυναμική και νικηφόρα παρουσία της ΝΔ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι ευρέως γνωστή η θετική αξιολόγηση από την Παράταξή μας του έργου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του. Είναι ευρέως γνωστό τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις, σε προηγούμενο χρόνο, της Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, όσο και από την επίσημη τοποθέτηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε ανοικτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και στη σχετική συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στελέχη της Παράταξής μας και, ειδικότερα, οι κ. Βλέτσας Αθανάσιος, κα Καλιαμούρη Μαρίνα, κα Κοτζαμάνη Πηνελόπη, κα Ράρρα Στασινή, κ. Νάνος Στάθης, κ. Παπασιώζος Κώστας, κ. Δήμος Δημήτρης, κ. Μότσιος Γιώργος, κ. Σοφίας Δονάτος και κ. Τσάπαλος Όμηρος να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας και να στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών μας να επιλέξουν και να στηρίξουν τον υποψήφιο που κρίνουν. Όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας παραπλανώντας συνειδητά τους πολίτες και, κυρίως, τα μέλη της Παράταξής μας. Μάλιστα, τα παραπάνω στελέχη, ακόμη κι αν δεν γνώριζαν, ουδέποτε ζήτησαν ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος.

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της συμμετοχής τους, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2464/31-08-2018 έγγραφό του κάλεσε τα ως άνω μέλη σε ακρόαση, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής, οι κ.κ. Βλέτσας, Καλιαμούρη, Κοτζαμάνη, Ράρρα, Νάνος, Δήμος, Μότσιος και Σοφίας, με την από 31-08-2018 επιστολή τους, δήλωσαν την αδυναμία τους να παραστούν στη διαδικασία ακρόασης. Το ίδιο δήλωσε ο κ. Τσάπαλος, με την από 02-09-2018 επιστολή του, ενώ ο κ. Παπασιώζος ούτε εμφανίστηκε στην ακρόαση, ούτε απέστειλε επιστολή, στην οποία να δηλώνει την αδυναμία του να παραστεί.

Ακολούθησε απόφαση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη με την οποία παραπέμπονται στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος τα ως άνω μέλη της Παράταξης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Με την ίδια απόφαση γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν στη ΝΔ τα προαναφερόμενα μέλη, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Είναι σαφές ότι το Εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του Εμείς! Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης. Όπως, επανειλημμένως, έχει δηλώσει ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ να συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς».»

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 486 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr. Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.