Ανακοίνωση τριμελούς επιτροπή ιατρών Γ.Ν.Πρέβεζας: Καμία μετακίνηση ιατρού από το Νοσοκομείο Πρέβεζας-Όχι άλλη υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε αυτά της κρίσης, το ιατρικό προσωπικό, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα σε βασικά και από πολλά χρόνια θεμελιωμένα διακαιώματα τους. Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια το καθεστώς της υπερεφημέρευσης με την μορφή του «εντέλλεσθε» έχει μετατραπεί σε μάστιγα που πλήττει λίγο πολύ το σύνολο των ιατρών του Νοσοκομείου. Κατά καιρούς, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προκειμένου να συγκαλύψουν την εγκληματική υποστελέχωση από ιατρικό προσωπικό κατέφευγαν συχνά πυκνά στην απαράδεκτη τακτική, να διατάζουν ανερυθρίαστα, λες και έχουμε Χούντα, με την πιο μεγάλη ευκολία τους ιατρούς να πραγματοποιούν  έναν πραγματικά εξοντωτικό αριθμό εφημεριών. Αυτή την κατάσταση την έχουν, δυστυχώς, βιώσει οι γιατροί σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Αναισθησιολόγοι, Ακτινολόγοι, Χειρουργοί και άλλες ειδικότητες, συχνά έχουν εξαναγκαστεί άμεσα ή έμμεσα να πραγματοποιήσουν  έναν εξοντωτικό αριθμό εφημεριών για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συγκαλυφθεί το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας από ιατρικό προσωπικό.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει αυτή την επίθεση και δια μέσου της 6ης Υπε, κυριολεκτικά με το καλημέρα προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των ιατρών του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της 6ης Υπε παραγνωρίζοντας πως οι γιατροί του νοσοκομείου Πρέβεζας εργάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες της συγκεκριμένης και μόνο δομής , χωρίς κανέναν ενδοιασμό επιχείρησε με εντέλλεσθε να μετακινήσει συναδέρφους για κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του Γ.Ν.Λευκάδας, νοηματοδοτώντας ξεκάθαρα πως τα δύο νοσοκομεία στην ουσία είναι μια ενιαία δομή!!. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής, η διοίκηση της της 6ης Υ.πε με εντέλλεσθε διαρκείας επιχείρησε πριν δύο μήνες περίπου να μετακινήσει για εφημερίες τους Καρδιολόγους  του νοσοκομείου Πρέβεζας στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Τελικά, αφού προς στιγμή υποχώρησε μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή τους η πράξη, επανήλθε μετακινώντας τους καρδιολόγους νοσοκομείου για τον μήνα Ιανουάριο, να πραγματοποιήσουν εφημερίες και στο Γ.Ν.Λευκάδας.  Η τακτικές αυτές του εντέλλεσθε μέχρις στιγμής έχουν εξωθήσει μια σειρά από γιατρούς σε παραίτηση. Συγκεκριμένα ο επικουρικός Αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Πρέβεζας παραιτήθηκε πριν καλά καλά διοριστεί γιατί μετακινήθηκε για εφημερίες στο Γ.Ν.Λευκάδας, ο Καρδιολόγος Επ Β του Γ.Ν.Λευκάδας πριν λίγες μόλις ημέρες παραιτήθηκε  κι αυτός διότι υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει 14 εφημερίες τον μήνα Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Πρόσφατα επίσης υπέβαλλέ την παραίτηση της  και μια γενική Ιατρός από Κ.Υ Φιλιππιάδας για παρόμοιους λόγους.

Η παραπάνω τακτική των μετακινήσεων ιατρών από το Γ.Ν.Πρέβεζας στο Γ.Ν.Λευκάδας διαταράσσει περαιτέρω την λειτουργία των τμημάτων, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο Πρέβεζας στον λαό της περιοχής. Είναι μία πολιτική, κατά την γνώμη μας, απαράδεκτη η οποία πολύ σύντομα θα ρημάξει όλα τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία και μαζί με αυτά και το νοσοκομείο Πρέβεζας. Είναι μία πολιτική που συνειδητά ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να στρώσει το έδαφος στους επιχειρηματίες στον χώρο της Υγείας. Είναι μια πολιτική που θέλει να ξεριζώσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος.

Εμείς, ως μάχιμοι νοσοκομειακοί Ιατροί, έχοντας αγωνιστική παράδοση δεκαετιών, έχοντας το δίκιο με το μέρος μας, και την μεγάλη πλειοψηφία του Πρεβεζιάνικου λαού στο πλευρό μας, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε βάζοντας εμπόδια σε τέτοιου είδους πολιτικές και μεθοδεύσεις, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας του ιατρικού και λοιπού προσωπικού και για αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας.

Καλούμε σε Γενική συνέλευση το ιατρικό σώμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας την Πέμπτη 13:00μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων προκειμένου να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

 

Η τριμελής επιτροπή Ιατρών του Γ.Ν.Πρέβεζας

13/01/2020Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.