Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας για το Συνέδριο της Ο.Ι.Υ.Ε.

Συνέδριο-Μνημείο νοθείας,εργατοπατερισμού και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης.

   Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλει στους εργαζόμενους την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο-Φιάσκο της Ομοσπονδιάς Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Σε απόλυτη συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ,της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ,διευθυντικά στελέχη της εργοδοσίας που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους,όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους,αλλά προσπάθησαν να τους επιβάλουν με επιστράτευση ένοπλων μπράβων, ανθρώπων του υποκόσμου και ποινικών στοιχείων οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους Συνδικάτων και συνδικαλιστές της ΔΑΣ που παρεμπόδισαν τους βρώμικους σχεδιασμούς τους.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την συνεχιζόμενη ένταση της κρατικής βίας και καταστολής ενάντια σε εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους, την παρουσία των ΜΑΤ στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμμένα οι κουμπουροφόροι – μπράβοι που βρίσκονταν στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ για να προστατέψουν όλον αυτόν το συρφετό από ανθρώπους της  εργοδοσίας.

Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.Ένα τέτοιο Συνέδριο δεν ήταν στις προθέσεις της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ,όλο το προηγούμενο διάστημα, έβαλαν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να “σέρνουν” στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών τους που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους καίγεται καρφί αν οι βρώμικες μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη πάλη.

Το Συνέδριο που επεδίωξαν να γίνει, είχε μόνο στόχο να βάλουν “το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”. Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Γι’ αυτό και πολλοί από τους εργατοπατέρες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν οι ίδιοι πιάσει στασίδι, είναι και οι ίδιοι εργοδότες, εκπρόσωποι ΔΣ ανωνύμων εταιρειών.

Είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν ανέχονται αυτή την εκφυλιστική κατάσταση,την μπόχα και δυσωδία που αναδύεται από τα ύπουλα σχέδια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού,που δεν ανέχονται την εργοδοτική τρομοκρατία, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους, να “κόψουν” την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν βάζοντας μπροστά τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

Να επικρατήσει παντού το σύνθημα:

«ΈΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΌΤΕΣ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ,

ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ ΕΡΓΑΤΏΝ – ΌΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ».

«ΈΞΩ ΟΙ ΜΑΪΜΟΎΔΕΣ ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΙ».

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.