Ανακοίνωση της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας για το τρίγωνο του λιμανιού

ΘΕΜΑ: «Μετατόπιση του ορίου της θαλάσσιας ζώνης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας κατόπιν εγγράφου του Υπουργείου Τουρισμού»

ή πιο απλά «παραχωρούμε το τριγωνάκι που έχει απομείνει στον «κλειστό-ουδέτερο» χώρο του λιμανιού στη Μαρίνα Α.Ε»

Ανακοίνωση

της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

1) Το ξεπούλημα του λιμανιού συνεχίζεται. Όλα γίνονται με βάση το νόμο της ΝΔ που μετέτρεψε τις μειοψηφίες σε πλειοψηφίες δίνοντας υπερεξουσίες στις διάφορες επιτροπές του δήμου με πλήρη παράκαμψη του δημοτικού συμβουλίου το οποίο έχει πλέον έναν ρόλο σχεδόν διακοσμητικό… Όλα γίνονται με βάση το νόμο του ισχυρού και του αστικού κράτους (τοπικού και κεντρικού) που πάντα θα προστατεύει το αγαπημένο του παιδί, το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η δημοτική αρχή της ΝΔ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων έδωσε «λύση» -με βάση τα λεγόμενα των μελών της στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου- σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε (sic!) χρόνια τη πόλη της Πρέβεζας.

Με λίγα λόγια οι πολίτες της Πρέβεζας -με βάση τα λεγόμενα των δημοτικών συμβούλων της ΝΔταλαιπωρούνταν τα τελευταία χρόνια, επειδή δεν είχε παραχωρηθεί στη Μαρίνα ΑΕ, το τριγωνάκι στο λιμάνι και επειδή δεν τελείωσε (αν τελείωσε) η επένδυση στο λιμάνι της Πρέβεζας. ΕΛΕΟΣ! Ευτυχώς το παραχωρήσανε, γιατί αλλιώς δε θα μπορούσαν να ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις!!!

2) Διαβάσαμε τη τοποθέτηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας (δια μέσου της λιμενάρχη)) ότι «οι ψαράδες θεωρούσανε το συγκεκριμένο σημείο τσιφλίκι τους και ότι η ίδια τράβηξε πολλά από τους ψαράδες». Μια τοποθέτηση άκρως προσβλητική για τους ψαράδες ενώ την ίδια ώρα τα τσίγκινα διαχωριστικά που είναι τοποθετημένα στο παρκινγκ μας θυμίζουν ποιος έχει τη λογική του τσιφλικά στο λιμάνι…. Επίσης δια μέσου του λιμεναρχείου μάθαμε «ότι με την επένδυση θα ανέβει όλη η Πρέβεζα και θα φάει ψωμί τόσος κόσμος…»!!!

Εμείς, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι οι ψαράδες που «ταλαιπωρούσανε» τη λιμενάρχη  και οι άνεργοι για τους οποίους νοιάζεται θα ανασάνουν, όταν το κεφάλαιο θα χάσει πλούτο και ιδιοκτησία, όταν δηλαδή η μοιρασιά θα γίνει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τους μισθούς πείνας.

3) Όσον αφορά τη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό λιμενικό ταμείο για το ίδιο θέμα, ότι «θέλει να κερδίσει ο επενδυτής και ο δημόσιος χώρος» (και μολονότι τελικά καταψήφισε την εισήγηση) αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι δεν μπορείς να είσαι και με τον θύτη και με το θύμα. Αυτή είναι μια λογική με την οποία το μόνο που καταφέρνεις είναι να ενισχύσεις τον θύτη. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από ένα κόμμα το οποίο έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ, για να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος.

4) Για εμάς το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με το νερό, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τα λιμάνια, τους δρόμους, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που αποτελούν λαϊκή περιουσία και με αυτό το κριτήριο θα αντιπαλεύουμε την υποταγή των πάντων στο κέρδος και αυτούς που υπηρετούν αυτή τη «γραμμή». Η δημοτική αρχή της ΝΔ  ψάχνει για «συνένοχους» και συναίνεση σε αυτή τη πολιτική. Δυστυχώς, στο δημοτικό συμβούλιο σε μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει. Θέλει να αποκτήσει και τη συναίνεση του λαού. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις αυτό να μην το καταφέρει.

                                                                        η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής κίνησης

                                               ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3090 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.