Ανακοίνωση σωματείου ιδιωτικών υπάλληλων Ν. Πρέβεζας: Για τα ατυχήματα των εργαζομένων στο δρόμο ευθύνεται η εντατικοποίηση της εργασίας


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Το χθεσινό περιστατικό τραυματισμού εργαζόμενου ως delivery έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πολλά τέτοια ατυχήματα (πτώσεις,τρακαρίσματα κτλ) που συμβαίνουν πανελλαδικά και δείχνουν περίτρανα το μέγεθος της εντατικοποίησης της δουλειάς στον κλάδο συνολικά,για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες.

Κυνηγώντας το άθλιο μεροκάματο που έχουν επιβάλλει Κυβέρνηση-ΓΣΕΕ και εργοδοσία,η πλειοψηφία των εργαζομένων ως delivery,στον επισιτισμό δουλεύει 10ωρα-12ωρα,κάτω από μεγάλη πίεση και υπό το φόβο της απόλυσης για να «βγαίνει γρήγορα η δουλειά»,χωρίς ρεπό μέσα στην εβδομάδα,ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν στο να δουλεύουν από το πρωί̈ ως το βράδυ σε διαφορετικά μαγαζιά.Την ίδια ώρα το ημερομίσθιο των 2-3 ευρώ και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει καθεστώς.

Παράλληλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους διανομείς είναι ανύπαρκτα αφού πέρα από την μεγάλη κούραση,λόγω των εξαντλητικών ωραρίων,καλούνται να δουλέψουν ακόμα και μέρες με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.Επίσης είναι ενδεικτικό το ότι πολλοί εργοδότες ζητάνε από τους εργαζόμενους να καλύψουν από την τσέπη τους τα καύσιμα,τη συντήρηση των μηχανών τους και αυτό έχει αποτέλεσμα πολλοί να δουλεύουν με μηχανές ακατάλληλες μιας και το πενιχρό μεροκάματο δεν φθάνει ούτε για τα βασικά.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εργοδοτών στο κυνήγι του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας εύχεται ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο, και καλεί όλους τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.Να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία,να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα,που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Να παλέψουν για: -ΕΓΣΣΕ,Κλαδικές Συμβάσεις,κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ κατώτερο μισθό.

-Επαναφορά και διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών Ενσήμων.

-Να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-Τα μηχανάκια,ο εξοπλισμός τους,τα έξοδα κίνησης των διανομέων πληρωμένα από τους εργοδότες και όχι από την τσέπη των εργαζομένων.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22770 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.