Ανακοίνωση για πολεμική απειλή από την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Οι «σύμμαχοί» μας σκοτώνουν όποιον δεν είναι μαζί  τους

  οι αγωγοί αερίου  και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων πυρπολούν το  περιβάλλον και τις ζωές μας

 

Πάλη για την ειρήνη,  για κοινωνικά  και δημοκρατικά δικαιώματα . Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς,  στην εθνικιστική υστερία και τη πολεμική προετοιμασία στο όνομα του αγωγού φυσικού αερίου  και των «μαύρων» εξορύξεων στις ΑΟΖ

Καταγγέλλουμε το δολοφονικό χτύπημα των Αμερικανών στο Ιράν και δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στο  βάθεμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Αν .Μεσόγειο και στη Μ.Ανατολή αλλά και  στην όξυνση της τυχοδιωκτικής αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς όλης της περιοχής.

Οι λαοί της Αν. Μεσογείου και της Μ.  Ανατολής,  οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία, καλούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, να ξεχάσουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά προβλήματα και να μισήσουν ο ένας τον άλλο, αλλά και να δηλώσουν προθυμία να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, υποτίθεται στο όνομα «της πατρίδας, των εθνικών δικαίων και της εθνικής κυριαρχίας σε στεριά και θάλασσα». Ωστόσο, ο κάλπικος πατριωτισμός των αστικών τάξεων όλης της περιοχής μυρίζει πετρέλαιο/φυσικό αέριο, δολάρια, αίμα και πόλεμο!

Πάνε να μας  επιβάλλουν (όπως  και σε όλους τους λαού της περιοχής), «ταξική ειρήνη στο εσωτερικό και πολεμικός τυχοδιωκτισμός προς τα έξω». Με  λίγα λόγια: « μη διεκδικείτε καλυτέρευση της ζωής σας, καθίστε ήσυχοι γιατί αλλιώς θα γίνει πόλεμος και αφήστε μας να συνεχίσουμε το πάρτι κερδοφορίας…..»

 Απέναντι σε αυτή την ιδεολογική  τρομοκρατία η δική μας επιδίωξη και η δική μας απάντηση (όπως  και κάθε λαού) πρέπει να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση:

  • Αγώνας για  την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεργασία των λαών την ανάπτυξη μιας ταξικής διεθνιστικής αντιπολεμικής στάσης, με κοινή δράση αγωνιστικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Τουρκία, και σε άλλες χώρες της περιοχής ενάντια στα πολεμοκάπηλα εμβατήρια.  Αγώνας για να έρθουν στο προσκήνιο τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα που δεν ταυτίζονται με τα αστικά σε κάθε χώρα. Αγώνας για την ακύρωση των πολεμικών εξοπλισμών και δαπανών, διεκδικώντας πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, περιβάλλον κλπ
  • Μέτωπο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων,  τους αγωγούς φυσικού αερίου. Δεν θα χύσουμε το αίμα μας και τον ιδρώτα μας για να κερδοσκοπήσουν οι πολυεθνικές ενέργειας και τα αντίστοιχα μονοπώλια στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Δε γινόμαστε συνένοχοι στο «μαύρισμα» του μέλλοντος του πλανήτη, του περιβάλλοντος και του κλίματος με νέο γύρο εκμετάλλευσης ορυκτών καυσίμων που επιδιώκεται στο πλαίσιο του αδίστακτου ρυπογόνου καπιταλισμού.
  • Ήττα  της πολεμικής προετοιμασίας, να μπλοκαριστεί η μηχανή του πολέμου, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με την οποία συναινούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ. ΛΥΣΗ . Να κλείσει η βάση του Ακτίου. Καμιά συμμετοχή-υποστήριξη της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε..  Άμεση αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, απαιτώντας τη διεθνή προστασία τους, την παροχή ασύλου, τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα μας και την ελεύθερη παραμονή και μετακίνησή τους είτε στο εσωτερικό είτε σε όποια χώρα επιθυμούν. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις πόλεις-όχι στη γκετοποίηση και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ίσα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά την περίθαλψη.

Η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής κίνησης

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά  και την πόλη της ΠρέβεζαςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3090 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.