Ανακοίνωση Εκλεγμένων της ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

Βαρέλι χωρίς πάτο ο κυβερνητικός αυταρχισμός.

Να παρθούν άμεσα πίσω όλα τα απαράδεκτα νομοθετήματα και οι αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που έχει επιβάλλει με αφορμή τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δηλώνουμε την απερίφραστη αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που με αφορμή τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει βάλει στόχο να περάσει ακόμα και τις χουντικές κατασταλτικές μεθόδους.

Με σταθερό βηματισμό, η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τα μαθητοδικεία ενάντια στις κινητοποιήσεις στα σχολεία, τα γκλοπ ενάντια στους φοιτητές ,την επίθεση στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, που τους έλεγαν “ήρωες”, αλλά απάντησαν με ΜΑΤ στα αιτήματα για ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, την αναίτια επίθεση στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, φέρνει νομοσχέδιο στη Βουλή για τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε συνέχεια του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων αποφασίζει να απαγορεύσει τις συναθροίσεις “καθ’ άπασα την επικράτειαν”, κάνει Ιδιώνυμο ακόμα και την αναφορά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Φυσικά, ο καημός της κυβέρνησης δεν αφορά την προστασία της υγείας του λαού. Αν ήταν αυτός ο λόγος, θα είχε ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, θα είχε επιτάξει εδώ και μήνες τις ιδιωτικές κλινικές χωρίς να μπουκώσει με χρήμα τους εμπόρους της Υγείας, θα είχε εξασφαλίσει την αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, θα είχε πάρει μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων, θα είχε πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αντίθετα, η ίδια κυβέρνηση που μας λέει πως για την έξαρση της πανδημίας φταίει “η διασκέδαση των νέων” και πως στις κινητοποιήσεις του λαού υπάρχει “αρρώστια”, εξασφάλισε πρωτόκολλα υγείας βγαλμένα από τα συρτάρια του ΣΕΒ, μας άφησε απροστάτευτους, συνεχίζει να αφήνει κλειστά ακόμα και σήμερα νοσοκομεία.

Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να παλεύουν οργανωμένα για τα δικαιώματά τους, με πρώτο το δικαίωμα στην Υγεία. Δεν θέλουν να ακουστεί δυνατά το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ που φτιάχνει χούντες και πολέμους σε όλο τον κόσμο εδώ και 70 χρόνια. Με τις δεκάδες μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα, με την εμβληματική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, τα Συνδικάτα έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να τηρούμε με αυστηρότητα τις υποδείξεις των υγειονομικών πολύ καλύτερα από ό,τι η κυβέρνηση. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί δεν είναι η μορφή της συγκέντρωσης, αλλά τα αιτήματα των Σωματείων για πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλες τις αυταρχικές αποφάσεις της. Το οργανωμένο εργατικό κίνημα θα εξασφαλίσει πως και φέτος, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τα διαχρονικά συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα ακουστούν δυνατά.

Όλοι και όλες στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας (μάσκες, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας κτλ) την Τρίτη 17 Νοέμβρη,  στις 6μμ,στο Μνημείο Ηρώων (έναντι Δικαστηρίων).Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3370 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.