Ανακοίνωση της ΛΑΕ Πρέβεζας με την ευκαιρία της επίσκεψης Πολάκη στο νοσοκομείο της Πόλης μας.

Το 2013 καταγγέλλαμε την τότε δεξιά κυβέρνηση ότι το νοσοκομείο, μέσα σε δύο χρόνια, έχασε πάνω από το 30% του στελεχιακού δυναμικού του και η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, καθώς οι πραγματικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού έχουν μηδενιστεί.

Κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες αποδεκατίστηκαν, γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα να ανασταλούν λειτουργίες ολόκληρων τμημάτων ή ακόμη και ολοκληρωτική κατάρρευση νοσοκομείων.

Το υπάρχον, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό λειτουργεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του στα όρια της ψυχικής και σωματικής αντοχής. Κάθε χρόνο οι προϋπολογισμοί του κατακρεουργούνται κι αυτό, σε συνδυασμό με την ελάχιστη χρηματοδότησή του από το κράτος, οδηγεί σε ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αδυναμία εκτέλεσης ειδικών και αναγκαίων εργαστηριακών εξετάσεων

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν από τότε και πάντα προς το χειρότερο. Το νοσοκομείο Πρεβεζας μαθηματικά οδηγείται σε κλείσιμο.

Η μνημονιακή  πολιτική της ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ  συγκυβέρνησης – συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων –  έχει οδηγήσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση: Νοσοκομεία, χιλιάδες κλινικές, κλίνες και τμήματα καταργούνται παντού.

Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην προσπάθεια διάλυσης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικό. Αποτελεί τμήμα της συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής μας στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές. Υποβαθμίζονται συνολικά οι παροχές υγείας, και  ορισμένες από αυτές πέρανε στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

–  Καλούμε τους Πρεβεζάνους να στηρίξουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας.

  • ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘO ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

 

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24022 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.