Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν ένα συνέδριο επικύρωσης της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας, του χτυπήματος των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της ευθυγράμμισης με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές. Οι Θέσεις και η εισήγηση Τσίπρα, η επιστροφή Κουβέλη, ο χαρακτήρας της “αντιπολίτευσης” που εξαντλείται στην “κοινωνική ευαισθησία” στην εφαρμογή των μνημονίων και πάνω από όλα η ομόθυμη στήριξη της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής είναι χαρακτηριστικά δείγματα της βαθιάς και ανεπίστρεπτης φθοράς, παρακμής και κρίσης αυτού του χώρου.

Η πορεία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», αλλά το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης στρατηγικής. Της στρατηγικής του «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή», που αναπόφευκτα μετατράπηκε σε «άνευ όρων υποταγή» στους δανειστές και την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα. Στην λογική της πάση θυσία παραμονής στην ευρωζώνη και την ΕΕ, πράγμα που έδωσε όλα τα όπλα στην ΕΚΤ και την ΕΕ να επιβάλλον τα μνημόνια. Της διεκδίκησης μιας «αριστερής κυβέρνησης» που έδινε όλες τις εγγυήσεις ότι θα δράσει στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και της «συνέχειας του Κράτους» και οδήγησε στο να παραμείνει άθικτο το «βαθύ κράτος», τα ΜΑΤ να εξακολουθούν να χτυπάνε απεργούς και συνταξιούχους. Στην λογική μιας «δίκαιης ανάπτυξης», με μοχλό τις πολυεθνικές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Σήμερα σε όλο και πιο πλατιά τμήματα εργαζομένων δυναμώνει η συνείδηση ότι για να καταργηθούν τα μνημόνια απαιτείται ρήξη με την αστική τάξη, ρήξη και έξοδος από την ΕΕ, διαγραφή όλου του χρέους, κρατικοποιήσεις των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων που σήμερα ξεπουλιούνται χωρίς αποζημίωση για τους επενδυτές – μετόχους, με εργατικό – λαϊκό έλεγχο. Ότι για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, ριζικής αμφισβήτησης του καπιταλιστικού μονόδρομου, απαιτείται μια άλλη αριστερά σε ρήξη με τον μονόδρομο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί σε κοινούς αγώνες  τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό, τον κόσμο που πίστεψε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκε οικτρά, με όλο τον μαχόμενο κόσμο ενάντια στην πολιτική και την κυβέρνηση, για την προάσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την ανατροπή της επίθεσης, για αγώνα ενάντια στη μνημονική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταστολή, το ρατσισμό και τους πολέμους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοπική επιτροπή ΠρέβεζαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.