Αναφορά Στέργιου Γιαννάκη σχετικά με την ελεύθερη διέλευση Στρατιωτικών από τα διόδια της σήραγγας Ακτίου

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης σχετικά με την ελεύθερη διέλευση Στρατιωτικών από τα διόδια της σήραγγας Ακτίου.

 

Προς

α) Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ.  Κώστα Καραμανλή

β) Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας

κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω: α) Το με αρ. πρωτ. 4/22-03-2020 έγγραφο της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) με το οποίο ζητούν την απαλλαγή των Στρατιωτικών από την καταβολή αντιτίμου στα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου, μετά την αναστολή μετακίνησής τους με υπηρεσιακά λεωφορεία λόγω του κορονοϊού και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν τα ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί για το σκοπό αυτό β) Το με αρ. πρωτ. 66/23-03-2020 έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) με το ίδιο θέμα που αφορά Στρατιωτικούς που υπηρετούν και σε άλλες περιοχές τις χώρας μας και γ) Απαντητικό έγγραφο της ΄΄ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.΄΄ με αρ. πρωτ. 83810/24-03-2020, στην οποία αναφέρεται: «Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει από την καταβολή διοδίων επιπλέον οχήματα, εκτός από αυτά που περιγράφονται στη σχετική Κ.Υ.Α, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι απαλλαγής ως «Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οχήματα πρώτων βοηθειών του Εθνικού Κέντρου ΄Αμεσης Βοήθειας»

Λαβόντες υπόψη τα παραπάνω καθώς επίσης και τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού  και αναλογιζόμενοι την σημαντική  οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι Στρατιωτικοί προκειμένου να μεταβούν στη Μονάδα τους με τα ιδιωτικά τους οχήματα, παρακαλώ να μου γνωρίσετε την άποψή σας  και τυχόν ενέργειές σας για την επίλυση του δίκαιου αιτήματός τους.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.