Αναφορά Κώστα Μπάρκα, για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητών και αποφοίτων πληγεισών από σεισμό περιοχών

Αναφορά για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές και απόφοιτους, που κατάγονται από πληγείσες λόγω σεισμού περιοχές, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Η Αναφορά βασίζεται σε σχετική Επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας, που στάλθηκε στην Υπουργό Παιδείας. Στην Αναφορά ζητείται να καθοριστεί ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, για τους μαθητές και αποφοίτους, οι οποίοι διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας ισχυρού σεισμού και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση να συμμετέχουν στις πρώτες, μετά το συμβάν, πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Καναλακίου και του Επαγγελματικού Λυκείου Καναλακίου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας, να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Σύμφωνα με την πρόταση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας προς την Υπουργό Παιδείας, το εν λόγω δικαίωμα δύναται να ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Σχολικού Έτους 2019-2020, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, καθώς και για τους αποφοίτους, που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει χρήση άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Όπως αναφέρεται και στην Αναφορά, που κατέθεσε ο κ. Μπάρκας, το συγκεκριμένο αίτημα εδράζεται στο γεγονός, ότι ο Δήμος Πάργας επλήγη από ισχυρό σεισμό την 21η Μαρτίου 2020, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε περισσότερες από τριακόσιες πενήντα κατοικίες της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας, στην οποία λειτουργεί το Γενικό Λύκειο Καναλακίου και το Επαγγελματικό Λύκειο Καναλακίου. Μάλιστα, λόγω του εύρους των ζημιών η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Αναφορά:

 

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: «Καθορισμός ειδικού ποσοστού για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Ακαδημαϊκό Έτος 2020- 2021, για μαθητές και απόφοιτους, πληγεισών από σεισμό περιοχών.»

 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 416/22-5-2020, Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας, με την οποία απευθύνει έκκληση, να καθοριστεί ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, για τους μαθητές και αποφοίτους οι οποίοι διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας ισχυρού σεισμού και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση να συμμετέχουν στις πρώτες, μετά το συμβάν, πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Καναλακίου και του Επαγγελματικού Λυκείου Καναλακίου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας, να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Σύμφωνα με την πρόταση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας, το εν λόγω δικαίωμα δύναται να ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Σχολικού Έτους 2019-2020, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, καθώς και για τους αποφοίτους, που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει χρήση άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Το συγκεκριμένο αίτημα εδράζεται στο γεγονός ότι ο Δήμος Πάργας επλήγη από ισχυρό σεισμό την 21η Μαρτίου 2020, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε περισσότερες από τριακόσιες πενήντα κατοικίες της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας, στην οποία λειτουργεί το Γενικό Λύκειο Καναλακίου και το Επαγγελματικό Λύκειο Καναλακίου. Μάλιστα, λόγω του εύρους των ζημιών η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Επισυνάπτεται η Επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα 26.05.2020

 

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Μπάρκας ΚωνσταντίνοςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3090 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.