Αλλαγή ώρας: Τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες γυρίζουν μια ώρα πίσω

Μια ώρα πίσω θα βάλουμε τους δείκτες των ρολογιών μας στις 04:00 π.μ. της Κυριακής, με το χειμερινό ωράριο να χαρίζει μια ώρα παραπάνω ύπνου.

Συγκεκριμένα και για όσους μπερδεύονται στις 04:00π.μ. τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή το ρολόι θα δείξει και πάλι 03:00π.μ.
Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2017, οπότε και θα αλλάξει σε θερινή, την Κυριακή στις 26 Μαρτίου.
Παρότι η ιδέα για την αλλαγή της ώρας προτάθηκε από τον Βενιαμίν Φρανκλίνο το 1784, εφαρμόστηκε πρώτη φορά κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο πρώτος έλεγχος για το αν εξοικονομείται πράγματι ενέργεια με τη θερινή ώρα έγινε το 1970 από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εξοικονομείται γύρω στο 1% σε σχέση με τη χρήση της χειμερινής ώρας.

Το μέτρο καταργήθηκε αλλά επανήλθε από την ενεργειακή κρίση του 1973. Υπενθυμίζουμε πως η χειμερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η θερινή ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23852 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.