Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: Δίπλα στους αγώνες των μαθητών μας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας χαιρετίζει τους μαθητές, που στις 24 Σεπτεμβρίου διαδήλωσαν στους δρόμους της Πρέβεζας, απαιτώντας να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε σχολείο. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας είναι οι υπεύθυνοι για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία, για την παντελή έλλειψη μέτρων και την απόλυτη έκθεσή μας στην πανδημία. Για τον λόγο αυτό συμπορευόμαστε με τους μαθητές μας, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και παλεύουμε για:

  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα.
  • Εδώ και τώρα να γίνει νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών, για όλα τα κενά σε  όλες τις ειδικότητες, χωρίς αποκλεισμούς από τους πίνακες. 
  • Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού. Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών. Στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αντίστοιχου αριθμού Νηπιαγωγών για τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής. 
  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών. Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Κανένας αποκλεισμός μετανάστη/ριας. 
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Σαν εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας, που αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία. Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας να αρνείται να συναντηθεί με τους μαθητές και να φτάνει μάλιστα στο σημείο να τραυματίζει μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πρέβεζας.

Δεν πάμε βήμα πίσω από τις μορφωτικές και υγειονομικές ανάγκες των μαθητών μας!

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό σε κάθε σχολείο να παλέψει για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας!

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους γονείς και τους μαθητές μας!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.