Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Η πλειοψηφία του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Πρέβεζας αγνοεί προκλητικά προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Συνάδελφε-ισσα,

Ενώ κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ, (επίθεση στην ασφάλιση, στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και στο χώρο της εκπαίδευσης με  την υλοποίηση του ν.4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς – απολύσεις αναπληρωτών), αποκαλύπτεται όλο και πιο πολύ ο ρόλος των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αναφερόμαστε στη στάση που έχουν μπροστά στις νέες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από σωματεία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με  βάση το κείμενο-αγωνιστικό πλαίσιο  της μαζικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 23/11 στην Αθήνα στην οποία συμμετείχαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.-ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων, το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιόριστων, η Αγωνιστική Συσπείρωση Π.Ε. Πρέβεζας, κατάθεσε πρόταση προς το ΔΣ του ΣΕΠΕ στις 24/11  για οργάνωση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

Η πρόταση αυτή έτυχε της πλήρους απαξίωσης από τις παρατάξεις ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ-ΕΡΑ καθώς μετά από 4 ημέρες, μόλις ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει απαντήσει στο κάλεσμα που καταθέσαμε.  Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΕΡΑ, αγνόησαν το κάλεσμα …και ακόμα ν’ απαντήσουν. Η ΔΥΣΥ δια του εκπροσώπου της απάντησε ότι: «αναμένουμε τη θέση της ομοσπονδίας μας που αποτελεί και το επίσημο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου μας στο οποίο ανήκει και ο σύλλογός μας». Δηλαδή – κατά τη ΔΗΣΥ – το πρωτοβάθμιο σωματείο είναι απλώς ένας άβουλος διεκπεραιωτής των «άνωθεν αποφάσεων».  Όσο για τη ΔΟΕ που επικαλείται, είναι η πλειοψηφία των ίδιων συνδικαλιστικών παρατάξεων  που εδώ και πολύ καιρό μπαίνουν τροχοπέδη σε κάθε αγωνιστικό ξέσπασμα της βάσης (περσινές κινητοποιήσεις Δεκέμβρη – Γενάρη, κινητοποίηση 23/11 κ.ά) ερχόμενες εκ των υστέρων, στο παρά πέντε να δηλώσουν τη στήριξή τους χωρίς να παίρνουν ούτε το ελάχιστο μέτρο για την επιτυχία των αγώνων.

Η στάση όλων των παραπάνω αποκαλύπτει την απόλυτη διαφωνία τους με την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Φανερώνει την ταύτισή τους με το νόμο  Γαβρόγλου 4589/19, που εφαρμόζει η  Κεραμέως και θα επιφέρει την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών. Άλλωστε πολλές φορές και ανερυθρίαστα έχουν παραδεχτεί ότι το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών είναι ανέφικτο (για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν φυσικά) και ουτοπικό. Επιπλέον, γυρίζουν την πλάτη στους συναδέλφους ειδικής αγωγής, που έχουν πέσει εκατοντάδες θέσεις στους νέους πίνακες, στους χιλιάδες αναπληρωτές, που χωρίς δίκη τους ευθύνη και λόγω του παράβολου των 3€, έχουν αποκλειστεί όχι μόνο από τον διορισμό, αλλά και από την δυνατότητα να δουλέψουν ως αναπληρωτές την επόμενη 3ετία.

Αντίστοιχα για το Ασφαλιστικό, συνειδητά δεν προετοιμάζουν τον κλάδο για το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση που είναι προ των πυλών, για την παράδοσή της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που προετοιμάζει η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων τους.

Για άλλη μια φορά, γίνεται ξεκάθαρό ότι με αυτές τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες,  το κίνημα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επιβεβαιώνεται ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση του αγώνα αλλά και η κλιμάκωση της πάλης, απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ. Για αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Συνεχίζουμε με όπλο το δίκιο μας και τα δικαιώματα της νέας γενιάς. Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα, στη συμπόρευση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών!

Πρέβεζα, 28 Νοέμβρη 2019Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.