Α. Καχριμάνης: “Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε να προχωρήσει η κατασκευή των οδικών αξόνων Ιωάννινα- Κακαβιά, ο παραλιακός Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα.”

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τη συζήτηση που έγινε με τον Αν.  Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

 “Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε να προχωρήσει η κατασκευή των οδικών αξόνων Ιωάννινα- Κακαβιά, ο παραλιακός Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού   με την Πρέβεζα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης εκτός ΕΣΠΑ και αυτό πρέπει να γίνει από τα συναρμόδια υπουργεία στους οποίους και ανήκουν οι ανωτέρω οδικοί άξονες.  Η  Περιφέρεια Ηπείρου έχει προβλέψει μέσω του  δικού της Επιχειρησιακού Προγράμματος την κατασκευή ενός τμήματος του δρόμου Ιωάννινα- Κακαβιά, (από γέφυρα Αγίων μέχρι Δολιανά) και του τμήματος της Ιόνιας από Αμμότοπο μέχρι γέφυρα Καλογήρου. Αυτά θέσαμε στον Αναπληρωτή Υπουργό, με τον οποίο έχω μια πολύ καλή συνεργασία και ζητήσαμε να εξεταστούν σε σύσκεψη στην Αθήνα”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη γέφυρα της Πλάκας, ο Περιφερειάρχης είπε ότι τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες και να υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. “Εμείς δεν χάσαμε καμία ημερομηνία” πρόσθεσε για να συμπληρώσει: “Πιστεύω να επικρατήσει η λογική και να κατασκευαστεί το γεφύρι”.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.