2ο έπαινο στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος “Δημήτριος Βικέλας” πήρε ο πρεβεζάνος ποιητής Σωτήρης Νούσιας


Έπεσε η αυλαία για τον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος “Δημήτριος Βικέλας” στη Βέροια, με την απονομή των βραβείων και των επαίνων  στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της πόλης. Συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος έδωσε σύντομα την πορεία του Διαγωνισμού από το ξεκίνημά του με τον εντυπωσιακό αριθμό των 2800 συμμετοχών μέχρι σήμερα, μιλώντας για ένα ταξίδι στο χώρο της Λογοτεχνίας, που μόνο σημαντικές εμπειρίες μπορεί να δώσει.

Ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης μίλησε για τις μέχρι τώρα συμμετοχές του στην Επιτροπή, για το πλήθος των διαγωνιζομένων, 258 νέοι ποιητές φέτος, αλλά και για την ίδια την ποίηση που έχει αναχθεί μέσα από πολλαπλούς πανελλήνιους  διαγωνισμούς σε μια… «λαϊκή τέχνη».

Ο φιλόλογος και κριτικός Παντελής Τσαλουχίδης διαπίστωσε μιλώντας για το διήγημα πως οι 135 συμμετοχές φέτος είχαν ένα υψηλότερο επίπεδο από άλλες χρονιές, με έντονη όμως εσωστρέφεια και έλλειψη κοινωνικού προβληματισμού.

Μετά την απονομή των βραβείων και των επαίνων η βραδιά έκλεισε με τραγούδια σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, αφού ήταν αφιερωμένη σ’ αυτόν. Από μαθητές του σχολείου και το Διευθυντή τους Γιάννη Γεωργουδάκη ακούστηκαν «Τα μαλαματένια λόγια» του Γιάννη Μαρκόπουλου από τη «Θητεία», το «Θα σε ξανάβρω στους μπαχτσέδες» του Ηλία Ανδριόπουλου από το «Γράμματα στον Μακρυγιάννη» και το «Ποιος τη ζωή μου» του Μίκη Θεοδωράκη από «Τα τραγούδια του Αγώνα».

Στο διαγωνισμό συμμετείxε και ο ο Πρεβεζάνος ποιητής Σωτήρης Νούσιας ο οποίος και έλαβε 2ο έπαινο για το ποίημά του “Ετοιμάζομαι”. 

Ακολουθούν τα ονόματα όσων πήραν βραβεία και επαίνους στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

Ποίηση

Διήγημα

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το faretra.info

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23925 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.