2013-Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Παρασκευή 27/11/2020

27 Νοεμβρίου | 0:00 πμ | 2020

Loading

Μοιραστείτε το:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες. 4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

«Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», καταλήγει.

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: 1 στους 4 κατοίκους έχει κορονοϊό

Για την πολύ δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό, που δίνουν οι υγειονομικοί στη Δράμα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, Ιωάννης Παπαδόπουλος. «Η Δράμα δοκιμάζεται. Ένας στους τέσσερις είναι θετικός», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε.

Όπως σημείωσε, το νοσοκομείο αυτή την στιγμή, από τις 240 κλίνες που έχει τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. «Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid, δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)».

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε, ενώ έγινε η διακομιδή των ασθενών, σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς».

Όσον αφορά το προσωπικού του νοσοκομείου, εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό νοσεί από τον κορoνοϊό και 25 γιατροί. Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίους οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό ότι χτες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό τους. «Είναι από τα λιγότερα τις τελευταίες μέρες», είπε.

 

 Αλεξανδρούπολη: Γκρεμίζουν τοίχους για να φτιάξουν κλίνες ΜΕΘ

Το πρόβλημα της εκτεταμένης διασποράς του κορονοϊού μετατοπίζεται πλέον στην επαρχία. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος (διαβάστε περισσότερα). Το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Θεοδόσης Μπιρμπίλης.

Σημειώνεται πως η κατάσταση στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι τραγική, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με covid-19, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες Covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Σύμφωνα με το inkomotini.news στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά (εγκεφαλικά, κ.ά) από όλη την Περιφέρεια.

Ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από 20 μέρες στήθηκε στο νοσοκομείο πτέρυγα ΜΕΘ μέσα σε ένα 24ωρο.

Καταγγελία εργαζομένων

Το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Εβρου (ΣΥΚΝΕ) καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με covid-19 εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη Μ.Ε.Θ. Οι αντοχές του νοσοκομείου, όπως λένε, είναι πλέον σε οριακό και επικίνδυνο σημείο καθώς μεταξύ άλλων ασθενείς με παθολογικές ασθένειες νοσηλεύονται ανάμεσα σε ασθενείς με Covid-19 με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος.

Επισημαίνουν συγκεκριμένα:

«Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές .Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων!

Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε.

Σήμερα έχουμε λοιπόν 21ανεπτυγμένες κλίνες Μ.Ε.Θ.(+6 να ετοιμάζονται..) 7 κλίνες στη ΜΟΝ.ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ και 4 κλινικές COVID -19 που μπορούν να νοσηλεύσουν άλλους 140 ασθενείς (20 εξ’ αυτών είναι κατειλημμένες από παθολογικούς ασθενείς)

Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19.
Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο
Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά;

Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση.

Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Πηγή: Flash.gr

Ετικέτες:

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Μιχάλης Μίχος
Παναγιώτης Κουνιάκης
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης