Χριστόφορος Γιαλλουρίδης στον Prisma 91,6: “Ορατό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.”

Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης καθηγητής Διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στο ερώτημα αν όλο αυτό που συμβαίνει με τους δύο Έλληνες στρατιώτες, έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία στο εσωτερικό της, ανέφερε ότι αυτή η εκτίμηση είναι εσφαλμένη, καθώς στο εσωτερικό της χώρας δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε κρίση, ούτε εξάγει την επιθετικότητα της λόγο εσωτερικών  προβλημάτων.

“Η Τουρκία έχει σχεδιασμό απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, τον οποίον ακολουθεί παραδειγματικά και αυτό κάνει και τώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί πρόχειρα και αποσπασματικά.”

Το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο είναι ορατό ανά πάσα στιγμή συμπλήρωσε, καθώς η Τουρκία μπορεί να το πράξει για να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα,  η ίδια είναι μία μεγάλη χώρα, ακόμα και να χάσει κάτι ο Ερντογάν είναι παντοδύναμος, ο Στρατός ελέγχεται, με την Ελλάδα ακόμη κι αν μην έχουμε απώλειες εδαφικές, να έχουμε τεράστιες οικονομικές.

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.