Χρήστος Κοτσίνης: “Δεν μπορούμε να στηρίξουμε κανένα από τα 2 ψηφοδέλτια” – “Καλώ να καθίσουμε και οι 3 στο ίδιο τραπέζι”

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Ανατροπή» Χρήστος Κοτσίνης μίλησε σήμερα το πρωί στον Prisma 91,6 και τον Μιχάλη Μίχο προκειμένου να κάνει τον απολογισμό του για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και τη δική του πρόταση για συνεργασία των 3 υποψηφίων-καθώς όπως ανέφερε οι επαφές μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει αποτελέσματα καθώς οι επικεφαλής δεν θέλουν συνεργασία αλλά «στήριξη».

“Το αποτέλεσμα ήταν 10 έδρες το ψηφοδέλτιο του κ Γιαμά, 10 έδρες το ψηφοδέλτιο του κ Μπούρη και μία έδρα που πήρα εγώ η οποία ήταν από τη Β κατανομή στο τμήμα τουρισμού που είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό. Εμείς είχαμε ζητήσει προεκλογικά από του επαγγελματίες να μην αφήσουν κανέναν από τους 3 συνδυασμούς ανεξέλεγκτους και είχαμε πει ότι εάν κάποιος από τους 3 συνδυασμούς είναι απόλυτος νικητής θα είναι ήττα του επιμελητηρίου. Θεωρούμε ότι εν μέρει μας δικαίωσε το αποτέλεσμα» ανέφερε εισαγωγικά σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε σχέση με την επόμενη ημέρα ο Χρήστος Κοτσίνης ανέφερε: «εμείς θελήσαμε να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη ώστε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Όπως από την πρώτη στιγμή πορευθήκαμε με πλήρη διαφάνεια και από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε δημόσια, χωρίς να απορρίψουμε καμία πρόσκληση για  συνέντευξη, ή για οποιαδήποτε άλλη γνωστοποίηση των θέσεων μας, των προτάσεών μας και των αρχών μας, έτσι θεωρούμε ότι και τώρα καλό θα είναι να προχωρήσουμε και πάλι σε μια δημόσια ενημέρωση για το τι σκεπτόμαστε να κάνουμε. Ο ρόλος του ρυθμιστή μας αποδίδεται αλλά εμείς δεν τον αποδεχόμαστε γιατί σκεπτόμαστε ότι ο ρόλος αυτός θα πρέπει να λειτουργήσει υπέρ του επιμελητηρίου.

Εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε κανένα από τα 2 ψηφοδέλτια για διαφορετικούς λόγους και το δηλώνουμε ξεκάθαρα. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ξεκάθαρες συζητήσεις μεταξύ μας, χωρίς να υπάρχει τίποτα μεμπτό, τίποτα κρυφό, τίποτα κάτω από το τραπέζι. Να συζητήσουμε οι 3 συνδυασμοί παρέα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σύνθεση διοικούσας επιτροπής και οι 3 μαζί για το καλό του επιμελητηρίου. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα είναι ένα παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των ελεύθερων επαγγελματιών, στην πλάτη του επιμελητηρίου και της τοπικής κοινωνίας. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα όλα και να φανούν. Δε μας αρέσει που ακούγονται αυτές τις ημέρες διάφορα ότι στηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον. Επίσης ένα άλλο πράγμα που ακούγεται στην τοπική κοινωνία στα πηγαδάκια και τα καφενεία και θεωρούμε ότι δεν μας τιμά ούτε εμάς, ούτε τους συναδέλφους που έχουν εκλεγεί είναι η παραφιλολογία ότι θα φύγει αυτός από το να ψηφοδέλτιο και θα πάει στο άλλο ψηφοδέλτιο κοκ αυτό θεωρούμε ότι δεν τιμάει το επιμελητήριο. Αν προχωρήσουμε σε τέτοιες κρυφές λύσεις όπου κανείς δεν ξέρει γιατί κάποιος ψήφισε κάποιον, δε θα είναι καλό για το επιμελητήριο».

Καταλήγοντας στην πρότασή του ανέφερε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει ξεκάθαρα οι 3 συνδυασμοί να καθίσουμε και να συζητήσουμε ξεκάθαρα τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για την επόμενη ημέρα του επιμελητηρίου. Σε αυτή τη σύνθεση δυνάμεων μπορούμε να συμμετέχουμε. Σε καμία άλλη».

Σχετικά δε με τις επαφές που έχουν ήδη γίνει ανέφερε ότι παρόλο που υπήρχαν επαφές και προτάσεις «δεν βγάλαμε αποτέλεσμα, οι προτάσεις είχαν να κάνουν με το να μας ζητάν υποστήριξη. κανένας δεν ήθελε συνεργασία ιδεών. Γι αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε σύνθεση. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία και των 3 μαζί ξεκάθαρη. Δε χρειάζεται να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον. Δε χρειάζεται κάποιος να είναι την επόμενη ημέρα ανεξέλεγκτος με 11 ή 12. Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι θα πρέπει να βρουν τρόπο να συνεργαστούν και εμείς θα αποτελέσουμε τον συνδετικό κρίκο. Η 7μελής επιτροπή μπορεί να επανδρωθεί και από τα 3 ψηφοδέλτια (3-3-1). Το ίδιο και οι πρόεδροι μπορούν να είναι εκ περιτροπής. Αν οι 2 που έχουν τις πολλές έδρες δεν θέλουν, εγώ δεν γίνομαι πρόεδρος, ας μοιραστούν τη θητεία αυτοί. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε για το καλό του επιμελητηρίου να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να ετοιμάσουμε ένα πλάνο για την επόμενη ημέρα. Οποιαδήποτε άλλη λύση με αλισβερίσι κάτω από το τραπέζι όπου την ημέρα των εκλογών θα δούμε κάποιον να έχει πάρει 11 ή 12 ψήφους δε θα είναι καλό για το επιμελητήριο».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Καλώ και τους 2 επικεφαλής,  τον κ Γιαμά και τον κ Μπούρη να καθίσουμε και οι 3 στο ίδιο τραπέζι, έχουμε καταλάβει τι έγινε μέχρι σήμερα, ποιος είναι κάθε συνδυασμός, έχουμε καταλάβει ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι ανεξάρτητοι,  πολλά δημοσιευτήκαν και πολλά ακούστηκαν, μπορούμε να τα ξεχάσουμε, να τα βάλουμε κάτω με ηρεμία και να πούμε ότι για το καλό του επιμελητηρίου προχωράμε σε μια συνεργασία των 3. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι παιχνίδι στην πλάτη των ελ. Επαγγελματιών και θα είναι και προκλητικό πλέον».

Ο κ ΚυριάκοςΚοτσίνης -υποψήφιος στο τμήμα τουρισμού- που ήταν μαζί με τον Χρήστο Κοτσίνη στο στούντιο του Prisma ανέφερε κλείνοντας “Προτείνω φανερη ψηφοφορία από τον ανεξάρτητο συνδυασμό της ΝΔ και τον ακροκεντρώο σοσιαλδημοκρατικοφιλελεύθερο συνδυασμό του κ Γιαμά και σε μια έντιμη και ηθική διαδικασία να εφαρμόσουμε στην πράξη τις προεκλογικές μαςπροθέσεις. Εμείς προκελογικούς αγώνες της πιάτσας δεν κάνουμε…”

Ακούστε τη συνέντευξη

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23085 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.