Φίλιππος Δρακονταειδής στον Prisma 91,6: Πολιτικοί και κοινωνία απολαμβάνουν την ηδονή της χώρας μας

Ο συγγραφέας και μεταφραστής Φίλιππος Δρακονταειδής σχολίασε την επικράτηση Μακρόν στις Γαλλικές εκλογές, αλλά και τις εξελίξεις την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με συνέντευξη του στον Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη.
Η νίκη του Μακρόν έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς αλλάζει σελίδα στα πολιτικά πράγματα της χώρας, καθώς η Γαλλία σκέφτηκε με συνέπεια στην ιστορική της παράδοση και στην πρωτοπορία των πολιτικών πραγμάτων που έχει τους τελευταίους αιώνες.
«Το υπάρχων σύστημα που προέκυψε μετά από μια σειρά διεργασιών και κυρίως μέσα από τα φώτα του διαφωτισμού που οδήγησε σε επαναστάσεις, πολέμους και άλλα κεκτημένα.»
Όσον αφορά τον ίδιο τον Μακρόν, θα πρέπει να κοιτάξουμε να τον θαυμάσουμε, καθώς πρέπει να σκεφτούμε ότι έχει περάσει από το σπουδαιότερο γαλλικό σχολείο, από εκεί που περνάνε όσοι έχουν την πιθανότητα να γίνουν πολιτικοί.
Επίσης πέρασε από τον Δημόσιο τομέα με την μορφή του συμβούλου, είναι τραπεζίτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να είναι διεφθαρμένος και να εξυπηρετεί το σύστημα, το οποίο και δεν γνωρίζουμε ποιο μπορεί να είναι.
Ωστόσο, ο άνθρωπος αυτός διαβάζει, ήταν συνεργάτης και φοιτητής ενός πολύ μεγάλου Γάλλου φιλοσόφου του Ρικέρ, μην βιαστούμε να τον κρίνουμε επειδή έκανε πάρτι στο σπουδαιότερο εστιατόριο του Παρισιού.
«Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι είναι πολύ καλά οργανωμένος και ας περιμένουμε να δούμε ποιον θα βάλει πρωθυπουργό και τι θα κάνει παρακάτω.
Το γεγονός ότι δεν γίνεται φασαρία γύρω από το ποιος είναι και τι θα κάνει είναι μια άλλη κουλτούρα.»
Όσον αφορά την πολιτική στην Ευρώπη και αν μπορεί η Γαλλία να θωρακίσει τον ρόλο που είχε αρχικά στην Ε.Ε., είπε πως όχι καθώς η Γαλλία έκανε μια σειρά από πολιτικά λάθη που δεν αντιλήφθη, με τον Ολάντ να διαπιστώνει ότι έχει κάνει πολιτικά λάθη και δεν επεδίωξε νέα θητεία, λέγοντας ότι αυτό προδιαθέτει πολίτικη ευγένεια και κουλτούρα.
Επίσης το γεγονός ότι ο Μακρόν είναι τεχνοκράτης, σημαίνει ότι έχει μια γαϊδουρινή υπομονή διαπραγμάτευσης και όποιος δεν το ξέρει την πληρώνει πολύ άγρια. Ο Μακρόν θα καθίσει στο τραπέζι, θα ακούσει, ο χρόνος μπορεί να περάσει και θα δει πως μπορεί να εξισορροπηθεί στην Ευρώπη ο ρόλος του άξονα μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας, καθώς πάντα στην ιστορία της Ευρώπης η Γερμανία είχε ένα ρόλο κυριαρχίας με την Γαλλία αυτή την ώρα να είναι εκείνη η χώρα που μπορεί σε κάποιο βαθμό να φέρει την ισορροπία.
Όσον αφορά την χώρα μας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την διαπραγμάτευση, είπε ότι το καλαμπούρι έχει τελειώσει, καθώς το σύστημα που υπάρχει στην χώρα μας είναι παρά φυσιν , όλο αυτό το σύμπλεγμα, αριστερών, δεξιών.
Η διαπραγμάτευση είναι μια τέχνη, ακόμα και στο ίντερνετ, υπάρχουν μαθήματα δωρεάν διαπραγμάτευσης. Αρχικά γίνεται αναγνωρίζοντας από την αρχή ποιος είναι ο ισχυρός και ποιος ο αδύναμος. Ο αδύναμος προσπαθεί να περιορίσει τις αδυναμίες του και να τα βρει με τον ισχυρό. Ο ισχυρός ποτέ δεν θα τσαλαπατήσει τον αδύνατο, διότι τότε παύει να τον εκμεταλλεύεται, θέλει να τον έχει ζωντανό, έστω και ημιψόφιο.
Εμείς έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση και αυτό γιατί υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτό που πίστεψαν ενώ η πραγματικότητα ήταν κάπου αλλού και δεν την εκφράζει κανείς πολιτικός φορέας στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.
Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό. Άμα μελετήσετε την ελληνιστική περίοδο θα δείτε την απόλαυση της κατάρρευσης. Σήμερα πολιτική και κοινωνία απολαμβάνουν αυτή την ηδονή να βλέπεις τα πράγματα να καταρρέουν.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.