Φάκελος “Αδέσποτα” – Ανάρτηση μέλους της Παρέμβασης για τα Ζώα δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τα έξοδα του καταφυγίου

Σε ανάρτησή της η κα Μάρθα Μπάκα στη σελίδα στο Facebook της Παρέμβασης Για Τα Ζώα εξηγεί τα έξοδα για το καταφύγιο και δίνει απάντηση στην άποψη που υποστηρίζει τη φιλοξενία των σκύλων στο καταφύγιο.

Καλημέρα σε όλους! Προσπαθώ να κοστολογήσω τα έξοδα ενός ζώου υγιούς των χρόνο.

Υπολογίζω ότι σε ένα τρίμηνο το ζώο θέλει 54 ευρώ τροφή (μια φθηνή τροφή 18 ευρώ το 20 κιλό τον μήνα), 1 χάπι για τους ψύλλους 30 ευρώ (κρατάει για 3μημες για σκύλο 20-40 κιλών), 1 χάπι για σκουλήκια των 5 ευρώ κάθε 3 μήνες. Σύνολο 89 ευρώ… Ας πούμε 90. Επι 4 τρίμηνα μας κάνει 360 ευρώ. Συν το εμβόλιο του σε τιμή κόστους πάντα σύμφωνα με την τιμή του κτηνιάτρου της σύμβασης του δήμου Πρέβεζας 8 ευρώ. Μας κάνει 368 ευρώ τον χρόνο.

Αν κάποιος ήθελε να έχει κλεισμένα 350 ζώα και να τα φροντίζει, χωρίς βέβαια αυτά να έχουν αρρωστήσει στη διάρκεια ενός έτους, υπολογίζουμε ότι χρειάζονται 128.800 ευρώ. Σωστα; Άρα ένας Δήμος που θέλει να έχει κλεισμένα 350 ζώα σε ένα καταφύγιο θα πρέπει να δίνει τουλάχιστον 128.800 ευρώ για τα ζώα συν μισθό για κάποιον μα φροντίζει για την καθημερινή καθαριότητα των κλουβιών τους… (τα ζώα κάνουν την ανάγκη τους καθημερινά μέσα στα κλουβιά…) και μάλλον θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 2 ανθρώπους, ώστε αν αρρωσταίνει ο ένας να μπορεί να τον αντικαταστήσει ο άλλος και επίσης να ξεκουράζονται και τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Ας υποθέσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ταΐζουν και θα γεμίζουν και τα νερά των ζώων…

Άρα τι τέλος πρέπει να βάλει ο Δήμος στο κάθε σπιτικό ώστε να μπορούν τα ζώα να ζουν σε ένα καταφύγιο και όλοι να είμαστε χαρούμενοι; (Μιλάω στην περίπτωση που κάνουμε την Πρέβεζα Βασίλειο και καταφέρουμε να παραβλέψουμε τον νόμο).

Ας υποθέσουμε ότι χρειάζονται 2 άνθρωποι να δουλεύουν πενθήμερο 8 ωρο μέσα σε άκρως ανθυγιεινό περιβάλλον, όπως οι υπάλληλοι του Δήμου για τα σκουπίδια… οι οποίοι βέβαια δεν δουλεύουν 8ωρο βέβαια… αλλά τέλος πάντων. Νομίζω ότι 1000 ευρώ τον μήνα καθαρά, θα πρέπει να παίρνουν…άρα 2000 επί 12 μήνες… 24.000. Σύνολο; μιλάμε για λίγο πάνω από 150.000 ευρώ τον χρόνο.

Έχω την εντύπωση και ας με διορθώσει κάποιος ότι το τέλος ανέρχεται στα 40.000 ευρώ τον χρόνο άρα υποτίθεται αν το τριπλασιάσουν θα είναι όλα μια χαρά (θα είναι παραπάνω τα χρήματα αλλά και το καταφύγιο έχει τρύπια κλουβιά και χαλασμένες πόρτες και χαλασμένους βόθρους. Άρα χρειάζονται και τα κλουβιά αυτά συντήρηση και στην περίπτωση πάντα που θέλει να κλείσει και αλλά ζώα μέσα ας το τετραπλασιάσει) Σωστά; και αν είναι έτσι γιατί ο Δήμος Πρέβεζας δεν το κάνει και αφήνει τους πολίτες του να τσακώνονται;
Υ.Γ. Μπορεί να νομίζετε ότι η Φιλοζωική έχει δικαίωμα να μαζεύει ζώα στο καταφύγιο… αλλά απλά να ενημερώσω ότι το καταφύγιο είναι του Δήμου και η φιλοζωική δεν έχει να κάνει ούτε στο ελάχιστο στη διαχείριση του… αν και ο κ. Ροποκης λέει άλλα… μάλλον και αυτός δεν έχει ιδέα.

Φάκελος “Αδέσποτα”


Το PrevezaToday έχει αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, τη δημιουργία αγελών και τις επιθέσεις τους, που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους πολίτες που διαμαρτύρονται για τις συχνές επιθέσεις και την εικόνα της πόλης. Εκείνο που ζητούν οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων είναι να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα με τα αδέσποτα  που θα εξασφαλίζει τόσο την ασφάλεια και ευζωία των σκύλων όσο και τον σεβασμό στο δημόσιο χώρο, την ασφάλεια των πολιτών και την εικόνα της πόλης.

Παραθέτουμε μια σειρά άρθρων που στο παρελθόν έχουν δημοσιευτεί στο PrevezaToday για το θέμα το οποίο θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε εως ότου βρεθει μια οριστική λύση.


Στείλτε και εσείς την άποψή σας!  Tο PrevezaToday.gr δίνει τον χώρο σε όποιον πολίτη θέλει να πει την άποψή του. Στείλτε email στο info@prevezatoday.gr με την άποψη σας ή την καταγγελία σας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23968 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.