Υφ. Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης: “Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα τα τμήματα (ΤΕΙ) που λειτουργούν στην Πρέβεζα να μην συνεχίσουν να λειτουργούν στην Πρέβεζα”

«Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα τα τμήματα (ΤΕΙ) που λειτουργούν στην Πρέβεζα να μην συνεχίσουν να λειτουργούν στην Πρέβεζα». Αυτό ξεκαθάρισε σε δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ ο υφυπουργός Παιδείας κ Μπαξεβανάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνένωση της λειτουργίας Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τον φόβο που υπάρχει στην τοπική κοινωνία για την μη παραμονή του τμήματος του ΤΕΙ στην Πρέβεζα. «Αυτό που επιδιώκουμε στο Υπ. Παιδείας είναι να υπάρξουν συνέργιες μεταξύ των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στην ίδια περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου με έναν τρόπο που δε θα τον επιβάλει το υπουργείο. Εμείς θέλουμε  τα ιδρύματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους, να δουν ποια τμήματα των ΤΕΙ εν προκειμένω έχουν τις προϋποθέσεις να λειτουργήσουν ως πανεπιστημιακά τμήματα και ποια θα συνεχίσουν ως τμήματα του ΤΕΙ. Αυτό δε θα το επιβάλλει το υπουργείο. Οι προτάσεις που θα καταθέσουν τα ιδρύματα θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης και το πιθανότερο είναι να γίνουν δεκτά από το υπουργείο», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε «όλα θα γίνουν με ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν είναι καθόλου στη σκέψη μας κριτήρια που επικράτησαν στο παρελθόν όταν υλοποιήθηκε το περίφημο σχέδιο Αθηνά που δεν είχε καθόλου ακαδημαϊκά αλλά μόνο κριτήρια οικονομικά.»

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ Μπαξεβανάκης κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης του στην Πρέβεζα στη συνέντευξη τύπου σημείωσε «το 2016 δεν υπήρχε περεταίρω μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση και το 2017 μετά από 8 χρόνια υπήρχε μια μικρή αύξηση τη τάξης του 5% (…) δικαιούμαστε να πούμε ότι σταματήσαμε τον κατήφορο και αντιστρέψαμε την κατάσταση. Είμαστε στην αρχή της ανάκαμψης…». Απαντώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν με τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ όπου μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν από την Πρέβεζα στην Άρτα ανέφερε: «Εμείς φέτος επιτρέψαμε να λειτουργήσουν τμήματα με αποφάσεις των περιφερειακών διευθύνσεων και υπουργικές αποφάσεις 1460 τμήματα που ο αριθμός των μαθητών τους είναι μικρότερος από τον αριθμό που ορίζει ο νόμος. Η κριτική είναι δεκτή αλλά έχοντας όλη την εικόνα. Μπορεί να μην επιτρέψαμε τη λειτουργία για παράδειγμα 100 ολιγομελών τμημάτων αλλά εγκρίναμε τη λειτουργία 1460.  Όταν κανείς επικεντρώνει στα 100 που δεν εγκρίθηκαν δίνει μια λάθος εικόνα στην ελληνική κοινωνία. Η πραγματική εικόνα είναι ότι 1460 ολιγομελή τμήματα λειτουργούν στα ΕΠΑΛ χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου, με πολιτική απόφαση αυτής της κυβέρνησης».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

Στη συνέχεια ακολούθησε η  εκδήλωση του τοπικού Σύριζα με ομιλητή τον κ.Μπαξεβανάκη.

 

Αύριο ο υφυπουργός θα έχει το εξής πρόγραμμα:

9:15 Επίσκεψη στο 1Ο ΓΕΛ Πρέβεζας.

10:10 Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας.

11:10 Επίσκεψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας.

11:40 Επίσκεψη στο Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας.

12:25 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας , κ. Ιωάννου.

13:00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη.

13:45 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23893 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.