Τρίπλες πολλές, αποτέλεσμα παθητικό -Του Ανδρέα Αλεξίου

Είναι φανερό τα τελευταία 24ωρα το πρόσωπο του δήμαρχου βρίσκεται στην θέση του απολογούμενου απέναντι σε μια κοινότητα που βλέπει το μόχθο και τον αγώνα τόσων ετών να καταλήγει σε λασπόνερα. Έχει την υποχρέωση ο Δήμος να κοινοποιήσει στα ΜΜΕ την μελέτη για τα όποια αντιπλημμυρικά έργα έχουν πραγματοποιηθεί. Ποσό μάλιστα όταν ο συγκεκριμένος Δήμαρχος έχει διατελέσει τα καθήκοντά του δις σε αυτόν το τόπο. Επομένως γνωρίζει το γεωγραφικό χάρτη της περιοχής και η εικόνα που έχει δεν μπορεί να είναι η ίδια με ένα δημότη μιας συνοικίας. Η οξυδέρκεια η εγρήγορση και το ένστικτο είναι αρετές. Αν δεν μπορείς να τις έχεις είναι μειονέκτημα.

Αν δεν μπορείς να τις έχεις στην πολιτική ζωή απλά δεν κάνεις για αυτό το σπορ. Και χρησιμοποιώ τη λέξη σπόρ για να περάσω στο άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με την αλλαγή θέσης του χριστουγεννιάτικου χωριού. Πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο και εν τέλει απέρριψε την πρόταση των 52 για μεταφορά του χριστουγεννιάτικού χωριού στην 21η Οκτωβρίου. Τα επιχειρηματία των αιτούντων επιτρέψτε μου να πω ότι όχι μόνο δεν άφηναν σημεία αντιπαράθεσης αλλά αποτελούσαν και αφορμή για συμπόρευση όλων των πλευρών.

Πάντως ο κόσμος της πόλης αγκάλιασε την πρωτοβουλία αφού σχεδόν στο σύνολο του την βρήκε σωστή. Οι λόγοι απόρριψης ακόμη αιωρούνται κάπου πιο πάνω το Δημαρχείο. Βέβαια οι πραγματικοί λόγοι κρύβονται εκεί που είθισται να κρύβεται ο διάβολος. Στις λεπτομέρειες. Ο δήμος σκέφτηκε τόσο κοντόφθαλμα που αδυνατεί να δει τα αυτονόητα.

Βέβαια μας έχει συνηθίσει να κοντολογεί, να κωλυσιεργεί και εν τέλει να μην πρωτοπορεί. Όμως το να σκέφτεται κουτοπόνηρα είναι λάθος timing.

Οι τρίπλες αποτελούν το αλατοπίπερο τόσο σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα όσο και στην πολιτική. Αρκεί να ξέρεις το τόπι. Και ο δήμαρχος μας έχει συνηθίσει σε catenaccio στιλ παιχνιδιού. Οι τρίπλες χρειάζονται και κυρίως θα χρειαστούν.

Μόνο με το συγκεκριμένο τρόπο, ο δήμος μπορεί  να λύσει τα καυτά θέματα που έπονται. Αποκατάσταση ζημιών νέες μελέτες αποζημίωση στους πληγέντες. Και το 2019 θα δείξει πόσο έλειψε ο αγώνας.

Ανδρέας Αλεξίου

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.