Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα παρουσιάσει στο προαύλιο της Παρηγορήτισσας συναυλία με τίτλο: «…όσο θάβεις το σποράκι τόσο βγάνει ανθό…».

Τη Δευτέρα στις 26 του Ιούνη, στις 10 το βράδυ, το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα παρουσιάσει στο προαύλιο της Παρηγορήτισσας συναυλία με τίτλο: «…όσο θάβεις το σποράκι τόσο βγάνει ανθό…».

Η συναυλία έχει ετοιμαστεί στο μάθημα των μουσικών συνόλων Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου με τη συμμετοχή μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, και πρωτοπαίχτηκε στην Καβάλα, στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με τίτλο «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία», στις αρχές του Μάη, όπου απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Το θέμα αφορά σε τραγούδια σύγχρονων τραγουδοποιών, που έχουν γραφτεί τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα και είναι εμφανώς επηρεασμένα από την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική της πατρίδας μας. Οι επιρροές αυτές  αφορούν στη μελωδία, τον ρυθμό, τα όργανα που χρησιμοποιούνται ή τους στίχους των τραγουδιών. Οι μαθητές με τη συνεργασία ομάδας εκπαιδευτικών μελέτησαν αυτά τα τραγούδια, πρόσθεσαν μια φρέσκια ματιά μέσα από σύγχρονες ενορχηστρώσεις και αναζήτησαν τη συνέχεια της μουσικής παράδοσης, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση της ως ένα ζωντανό κομμάτι του σήμερα και όχι ως ένα μουσειακό είδος.

Στην παράσταση αυτή θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να είναι κοντά μας τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους για τελευταία φορά ως μαθητές, το σχολείο που τόσο πολύ αγαπούν.

Σας περιμένουμε όλους στον φιλόξενο χώρο της Παρηγορήτισσας, να τραγουδήσουμε μαζί, αναζητώντας το νήμα που συνδέει το χθες και το σήμερα της μουσικής δημιουργίας.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί                                     Η διευθύντρια

Διονύσης Παπαστέργιος

Κωνσταντίνα Πετρινιώτη                                        Ανθούλα Ζιώρη

Μιχάλης Μτέμσιας

Άγγελος Σταθόπουλος

Παναγιώτης ΓιαννούτσοςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.