Το μέλος της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας Βαγγέλης Νάνος στον Prisma 91,6

Tο μέλος της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας Βαγγέλης Νάνος ήταν καλεσμένος την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο στούντιο του Prisma 91,6 προκειμένου να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και να εκφράσει τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κ Νάνος αναφέρθηκε στο αναπτυξικό συνέδριο σημειώνοντας ότι “Από το συνέδριο τους έλειψαν εκείνοι και εκείνες που με τον ιδρώτα και το αίμα τους «αναπτύσσουν» το καπιταλισμό της εποχής μας. Όσο και αν αυτό φαίνεται « ξύλινη» γλώσσα για όσους δεν θέλουν να δουν τη πραγματικότητα κατάματα. ο πρωθυπουργός με «πλαστική» γλώσσα εξάγγειλε ενωμένο πανεπιστήμιο με ΤΕΙ, φυσικό αέριο, περισσότερα χρήματα για το ΕΣΠΑ που αναλογεί στην Ήπειρο, την επέκταση της Ιόνιας ως την Κακαβιά κτλ

Αυτό που έκανε στην πραγματικότητα όμως, ήταν να κάνει βαθύτερο το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων που δημιουργεί η κυβέρνησή του και η λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση, σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ,σε πλήρη στοίχιση με το κεφάλαιο (ντόπιο-ξένο-πολυεθνικό) που συνεχίζει να πλουτίζει στην πλάτη των εργαζόμενων, με νέους, ακόμα πιο απάνθρωπους τρόπους.

Τι είπε η κυβέρνηση στην Ήπειρο; Ότι θα πρέπει να αγαλλιάσουμε με την αναμονή του φυσικού αερίου, αλλά όταν θα έρθει θα το «απολαύσουν» λίγοι, γιατί το κόστος αναμένεται δυσβάσταχτο.

Ότι θα έρθουν και άλλα χρήματα ΕΣΠΑ, για να συνεχίσει να δουλεύει η βιομηχανία της «ευλύγιστης» εργασίας, δηλαδή των ανθρώπων που πρέπει να μάθουν (να μάθουμε) να ζουν με 300, 400 και 500 ευρώ και να είναι και ευχαριστημένοι.

Ότι θα γίνουν και άλλοι οδικοί άξονες, αλλά όταν ερωτούνταν για το τεράστιο κόστος των διοδίων, έχαναν τα λόγια τους και υπόσχονταν «αναλογικά διόδια» με «ηλεκτρονικό σύστημα». Όχι φθηνότερα, ούτε φυσικά κατάργησή τους. «Αναλογικά»…

Ότι η ανεργία «μειώνεται», αλλά «μάσησαν» τα λόγια τους για το πώς μειώνεται: με στρατιές συμβασιούχων, με είλωτες του τουρισμού που δουλεύουν χωρίς ρεπό, με εργαζόμενους και εργαζόμενες χωρίς δικαιώματα, το εργατικό δυναμικό που θέλει σήμερα η άρχουσα τάξη, καταργώντας και αμαυρώνοντας κάθε κατάκτηση των εργατών.

Ότι «δεν έχουν άλλα περιθώρια» για τη Spider και για τις υπόλοιπες εταιρίες που άφησαν χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους, αφού πρώτα φυσικά μετέφεραν τα εργοστάσιά τους στο εξωτερικό, προτείνοντάς τους να… συνεταιριστούν με τα πρώην αφεντικά τους. Τρομερή αντίληψη για την «κοινωνική οικονομία» που ευαγγελίζονται.

Ότι δεν τρέχει και τίποτα που θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, γιατί «έτσι γίνεται πλέον». Όποτε παραμύθια περί ανοίγματος του φακέλου ΔΩΔΩΝΗ”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.