“Το Κίνημα Αλλαγής προς το ιδρυτικό συνέδριο” – Πολιτική εκδήλωση με τον Δ. Χατζησωκράτη στην Πρέβεζα (φωτο – βιντεο)

Ο  Δημήτρης Χατζησωκράτης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας με θέμα «Η πορεία της κεντροαριστεράς σήμερα. Το Κίνημα Αλλαγής προς το ιδρυτικό συνέδριο» .

Νωρίτερα ο κ Χατζησωκράτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Όπως σημείωσε «από την πλευρά μας ως Δημοκρατική Αριστερά που συμμετέχουμε στη μεγάλη προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής , του Φορέα δηλαδή της Κεντροαριστεράς του οποίου το όνομα θα αποφασίσουμε στο συνέδριο που γίνεται 16 με 18 Μαρτίου. Συμμετέχουμε ως ΔΗΜΑΡ και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί με την προσπάθεια που κάναμε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, δώσαμε τη δυνατότητα χρόνο με το χρόνο να διαμορφωθεί ένας ευρύτερος χώρος όπου έχει αγκαλιάσει όλες τις δυνάμεις που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και είναι όλοι μαζί αυτή τη στιγμή που προσπαθούν να διαμορφώσουν όλο αυτό, ο φορέας της σοσιοαλδημοκρατίας να παίξει το ρόλο του στα πράγματα, στη φάση την καινούργια. Να συμβάλλει ουσιαστικά σε μια προοδευτική πορεία της χώρας»

Σημείωσε παράλληλα μιλώντας για το συλλαλητήριο «Ήδη το πολιτικό συμβούλιο την προηγούμενη Παρασκευή με μια ομόφωνη απόφασή του είπε ότι εμείς είμαστε σταθερά υπέρ της εθνικής γραμμής, η οποία έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, από το 1992 και κυρίως με την ενδιάμεση συμφωνία το 1995 αλλά και το 2008 στο Βουκουρέστι, και λέει ότι να λύσουμε το όνομα της γειτονικής χώρας με μια σύνθετη ονομασία γεωγραφικού είτε και χρονικού προσδιορισμού και που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις. Αυτή είναι μια στάση σταθερή, στη βάση αυτή και με αυτή την άποψη εμείς θέλουμε να πορευτούμε, αυτή μας τη στάση τη λέμε, δεν θέλουμε να φύγουμε από αυτή, και την εννοούμε και θα την έχουμε μέχρις ότου υπάρξει πρόταση, αν έρθει πρόταση τελική για τη Βουλή και δεν θα την εξαρτήσουμε από τι θα κάνουν τα οποιαδήποτε άλλα κόμματα» και συνέχισε «Ας θυμηθούμε το 1992, όταν προσφέρθηκε μια λύση η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα που έλυνε πολύ μεγάλα προβλήματα που έχουν σχέση με τον αλυτρωτισμό και με το όνομα, την οποία δεν μπορούσε να αποδεχθεί παρότι ο Μητσοτάκης ήταν τότε πρωθυπουργός, γιατί υπήρξαν συλλαλητήρια τα οποία μπλοκάριζαν αν θέλετε μια πολιτική κατεύθυνση. Έτσι σήμερα τι θα γίνει; Αν υπάρξει ένα τέτοιου είδους μπλοκάρισμα θα δούμε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, θα συνεχίσουν όλες οι μεγάλες χώρες που υπάρχουν και είναι σύμμαχες μας σε όλα τα πεδία να αναγνωρίζουν τη FYROM με το όνομα το συνταγματικό που είναι η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί»

Δείτε τη συνέντευξη τύπου:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22527 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.