Τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο της Άρτας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής

Ο  Δήμος Αρταίων συνεχίζει το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και της  βελτίωσης  των συνθηκών των πολιτών και της πρόληψης επικίνδυνων για την υγεία καταστάσεων, εγκαθιστά από σήμερα, Δευτέρα  19 Ιουνίου 2017, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Δημαρχείο  της  Άρτας.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η υποδομή των φορητών απινιδωτών,  ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και  να σώζουν στην κυριολεξία ζωές.

Μπορεί να τον χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε πολίτης έχει  παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Στο επόμενο  διάστημα θα ακολουθήσουν από τον Δήμο Αρταίων σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, δηλαδή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και τεχνητής αναπνοής. Σύντομα ο Δήμος  Αρταίων  θα τοποθετήσει κι άλλους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, σε σημεία της Πόλης, με αποκλειστικό σκοπό να μεγαλώσει ο αριθμός ευκαιριών για τη σωτηρία ατόμων. Επίσης θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, χάρτης με τους απινιδωτές που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Αρταίων κ.Τσιρογιάννης Χρήστος, δήλωσε: ’’Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας δίνουμε μεγάλη σημασία με προγράμματα που αφορούν την υγεία των πολιτών, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο διάσωσης. Η δημοτική μας αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει  με όλες της τις δυνάμεις τέτοιες προσπάθειες. Και σε τέτοιες προσπάθειες δεν περισσεύει κανείς ’.

Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, τους χορηγούς των απινιδωτών, τον  Ιατρό Κ. Λαγό, το Γενικό Νοσοκομείο Αρτας, το ΕΚΑΒ αλλά και την Δημοτική Ομάδα ΔΟΑΚ.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.