ΤΕΙ Πρέβεζας: Ενωμένο παρουσιάστηκε το ακαδημαϊκό προσωπικό για την πανεπιστημιοποίηση του τμήματος

Έπεσαν οι τόνοι και οι εντάσεις όπως φαίνεται στο ΤΕΙ Πρέβεζας και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο απερχόμενος πρόεδρος του τμήματος Κώστας Καραμάνης και ο νέος πρόεδρος του τμήματος και διευθυντής του ΜΠΣ Χάρης Ναξάκης αναφέρθηκαν στα δεδομένα σχετικά με την «πανεπιστημιοποίηση» του τμήματος.

Όπως τόνισε ο κ Καραμάνης το τμήμα έχει 16 μόνιμα μέλη καθηγητές, 6 άτομα διοικητικό προσωπικό, 1600 εγγεγραμμένοι σπουδαστές, 220 εισακτέους κάθε χρόνο, 60 φοιτητές στο μεταπτυχιακό. Παράλληλα διαθέτει εξαιρετικές υποδομές ενώ υπάρχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Με το νέο πλαίσιο το τμήμα έχει στρατηγική μαζί με το τμήμα των οικονομικών και κοινωνικών  επιστημών (πανεπιστημίου Ιωαννίνων) να αποτελέσει μια κοινή σχολή και να συν λειτουργήσει  υπό το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ουσιαστικά η βούληση –σε συμπόρευση με την τοπική κοινωνία- είναι η πανεπιστημιοποίηση του τμήματος με την απορρόφηση του από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνεχίζοντας όμως τη λειτουργία του από την Πρέβεζα, κάτι που σημαίνει αναβάθμιση του τμήματος.

Ο κ Ναξάκης σημείωσε ότι παράλληλα το ίδρυμα θα μπορούσε να φιλοξενήσει μόνιμα τις δομές summer school μιας και υπάρχουν ιδανικές συνθήκες, ακόμη στην Πρέβεζα μπορούν να υλοποιηθούν προγράμματα  erasmus του πανεπιστημίου και επιπλέον  άμεσα η πόλη με βάση τα τοπικά της χαρακτηριστικά να διεκδικήσει μία ή δύο επαγγελματικές σχολές στην Πρέβεζα η οποία θα είναι υπό την σκέπη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως πχ επαγγελματική σχολή Αγροτουρισμού.

Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος των φοιτητών κ Παππάς αναφέρθηκε στα προβλήματα της φοιτητικής κοινότητας όπως το ζήτημα της σίτισης και της στέγασης, ενώ σημείωσε ότι το επίπεδο του ΤΕΙ τόσο ακαδημαϊκά όσο και υλικά είναι σε υψηλό επίπεδο.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέλευση όπου ο κ Διακομιχάλης παρουσίασε στοιχεία για να στηρίξει την άποψη που δημόσια έχει εκφράσει.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.