Τα νέα μέτρα πλήττουν τα φαρμακεία – Ο Β. Κύρλας στον Prisma 91,6

Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κυβέρνηση να νομοθετήσει τα νέα μέτρα για τα φάρμακα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές ότι θα πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους άμεσα. .Πάντως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες οι οποίες θα καθοριστούν στη συνέχεια στις διευκρινιστικές υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν.

Στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προβλέπονται οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς για την προώθηση των γενοσήμων. Πηγές αναφέρουν ότι μέσα στις σκέψεις του υπουργείου Υγείας είναι να δίνεται και ένα συγκεκριμένο ποσό ανάλογα με το σκεύασμα και την τιμή του. Όλα όμως θα διευκρινιστούν στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Τετάρτης (3 Μαΐου) οι εκπρόσωποι του κλάδου με τον υπουργό Υγείας.

Τα κύρια θέματα στα οποία αντιδρούν οι φαρμακοποιοι αφορούν τόσο στην τιμολογιακή πολιτική των γενόσημων όσο και στην πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα super market χωρίς την παρουσία επιστήμονα φαρμακοποιού.

Ο φαρμακοποιός κ Βαγγέλης Κύρλας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με το  Μιχάλη Μίχο και τον Χάρη Τσάντη και υποστήριξε ότι το Υπουργείο Υγείας  θα πρέπει να βάλει μια δέσμη μέτρων που θα αφορά τα φάρμακα. Σημείωσε ότι η δαπάνη για τα φάρμακα έχει μειωθεί αλλά σε βάρος του ασθενή.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι << Όφελος για το κράτος υπάρχει αλλά το κόστος δε θα πρεπε να μετακινηθεί στον ασθενή αλλά στην φαρμακευτική εταιρία>>.  Υποστήριξε ότι τα φάρμακα που είναι προορισμένα για supermarkets δεν πρέπει  να τοποθετηθούν γιατί υπάρχουν προβλήματα καθώς δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι και ειδικό προσωπικό. Ο κος Κύρλας ανέφερε ότι πλέον πολλές χώρες έχουν αναθεωρήσει στο να πωλούνται φάρμακα εκτός φαρμακείων.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24056 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.