Σ.Γιαννάκης: Kόβονται όλοι οι παραγωγοί στη Βιολογική Γεωργία που δεν είναι σε περιοχή NATURA

Την Τετάρτη 5 Απριλίου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι σε ότι αφορά το Μέτρο « Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία», κόβονται όλοι οι παραγωγοί στη Βιολογική Γεωργία που δεν είναι σε περιοχή NATURA και για τη βιολογική κτηνοτροφία την εκ νέου προκήρυξη του Μέτρου.

     Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα απορριφθεί το 85% των αιτήσεων, θα υπάρχουν Νομοί της χώρας μας  με ούτε έναν επιτυχόντα (Λακωνίας), ενώ για το Νομό μας οι δικαιούχοι θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

     Υπεύθυνος για αυτό το βιολογικό φιάσκο είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και ιδιαίτερα ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης.

Προκήρυξε ένα Μέτρο χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο επιλογής

( π.χ. κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, μέγεθος εκμετάλλευσης, παραγωγή βιολογικών προϊόντων κτλ) παρά μόνο την περιοχή NATURA και τη γη υψηλής φυσικής αξίας. Ταυτόχρονα προέτρεπε τους αγρότες να κάνουν αιτήσεις και έδινε συνεχόμενες παρατάσεις – ενώ γνώριζε ότι ο Προϋπολογισμός έχει καλυφτεί –  αύξησε κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων την επιδότηση ανά ζωική μονάδα (ΦΕΚ 682/6-3-17) και στο τέλος τα πήρε όλα πίσω.

     Δεν είχε καν την ευθιξία να ζητήσει ένα συγγνώμη από τους αγρότες, από τους συμβούλους – γεωπόνους  και από τους υπαλλήλους των πιστοποιημένων και αρμόδιων  Οργανισμών για τις εργατοώρες που χάθηκαν και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την υποβολή των δηλώσεων.

     Ο εμπαιγμός αυτός απέναντι στον αγροτικό τομέα, με τη διαχείριση του συγκεκριμένου Μέτρου,  αντικατοπτρίζει – για μια ακόμα φορά –  και την συνολική πολιτική πρακτική  της Κυβέρνησης.

     Τάζουμε σε όλους,  κάνουν όλοι αιτήσεις , τους απορρίπτουμε όλους  – χωρίς ποτέ εμείς να φταίμε –  και στο τέλος μας περισσεύουν τα χρήματα και με αυτά ξαναρχίζουμε  το νέο τάξιμο.

 

     Ο αγροτικός κόσμος όμως τους έχει ήδη καταλάβει.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

κ. Στέργιου Γιαννάκη

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23897 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.