Σ. Γιαννάκης: Αναφορά με θέμα «Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον».

Προς:

Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας

κ. Πάνο Καμμένο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αριθμό πρωτοκόλλου 24/24-02-2017 επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα: «Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον».

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα της συντριβής ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρο και το χαμό τριών Ελλήνων αξιωματικών, επαναφέρουν το θέμα της σύνταξης οικογενειών Στρατιωτικών που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας. Ένα θέμα που δυστυχώς σήμερα επανέρχεται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο με την πρόσφατη συντριβή ενός άλλου στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων Ελλήνων αξιωματικών και τον βαρύ τραυματισμό μίας γυναίκας αξιωματικού.

Ειδικότερα γίνεται αναφορά στη χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Ελευθέριου Ευαγγέλου, στην οποία το κράτος αρνείται να χορηγήσει σύνταξη με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας μόνο στην κόρη του μία πενιχρή  σύνταξη της τάξεως των 150 ευρώ.

Είναι δε απορίας άξιο το γεγονός ότι σε έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως αιτία θανάτου αναφέρεται ότι ο θάνατός τους δεν οφείλεται στην υπηρεσία.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για την άποψή σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας που επικρατεί στους ΄Ελληνες Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΘΕΜΑ: Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές.
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την τραγωδία στην Κίναρο. Τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουάριου του 2016 στο Πολεμικό Ναυτικό σήμανε συναγερμός γιατί στις 02:45 π.μ., απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΑΒ-212 στην περιοχή της Κίναρου. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Λίγο αργότερα εντοπίζονται συντρίμμια στην Κίναρο, τακτοποιούνται τα σώματα του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου. Είναι νεκροί. Ώρες αργότερα και το πτώμα του κυβερνήτου του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ ταυτοποιείται.
Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση βλέπουμε σε δημοσιεύματα αλλά και σε δηλώσεις συγγενών των ηρώων σε ΜΜΕ ότι το κράτος, αρνείται να χορηγήσει σύνταξη στην χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας προσωρινά μόνο μια σύνταξη-ντροπής στην κόρη του αξιωματικού της τάξεως των 150€.
Εκτός όμως από την σύνταξη της ντροπής που δίνει το κράτος, η οργή ξεχειλίζει για τους συγγενείς, καθώς ως αιτία θανάτου σε έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναφέρεται ότι ο θάνατός τους δεν οφείλεται στην υπηρεσία.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας στην οικογένεια συναδέλφου που έπεσε στο καθήκον.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος Λοχαγός (ΠΖ)

 

-Ο-
Γενικός Γραμματέας
Στρατσιάνης Παναγιώτης
ΕΜΘ Αλχίας (MX)

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.