Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας: Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018

Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει φωτεινός φάρος για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, ένα μήνυμα αντίστασης, πάλης και νίκης του κόσμου της δουλειάς απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές λιτότητας κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

132 χρόνια μετά το Σικάγο βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στα ίδια αιτήματα:

-Βελτίωση των συνθηκών εργασίας

-Σταθερή και μόνιμη δουλειά

-Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας

-Αμοιβές- ωράρια εργασίας

-Κοινωνική Ασφάλιση

-Υγεία

-Παιδεία

-Κοινωνική Δικαιοσύνη

-Ειρήνη

 

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στον αγώνα υπενθυμίζει το καθήκον μας σήμερα, πως τίποτε δεν χαρίζεται: όλες οι νίκες των εργαζόμενων κι όλα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες κατακτήθηκαν με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.

Σήμερα, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία και η επιστημονική πρόοδος έχουν συνεισφέρει στην αύξηση του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, οι όροι ζωής των εργαζομένων επιδεινώνονται. Η επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα είναι συνεχής κι εντεινόμενη. Σαρώνονται μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ξηλώνονται δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας! Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται. Διεξάγονται πολεμικές συρράξεις. Ολόκληρες περιοχές φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται, η γη «ξαναμοιράζεται» προκειμένου να γίνει πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, να «ελεγχθούν» οι δρόμοι μεταφοράς της ενέργειας.

Ο κόσμος της εργασίας συνεχίζει να υφίσταται βαρβαρότητες σε φορολογία, αμοιβές, κόστος ζωής, πρόσβαση σε δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Η δημόσια περιουσία εκποιείται ή ιδιωτικοποιείται αντί πινακίου φακής.

Πορευόμαστε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και προσφυγιά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

 

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ΆρταςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου.

Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 1,5 χρόνο! Σχεδόν σε επανάληψη παίζεται το έργο της πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου.

Τελειώνει κι ο Μάρτης του 2018 και το προσωπικό της καθαριότητας και της εστίασης που εργάζεται από το καλοκαίρι του 2016 με τις περίφημες «ατομικές συμβάσεις» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας της σημερινής κυβέρνησης είναι για μια ακόμη φορά απλήρωτο.

Από την 1/1/2018 που ξεκίνησαν οι νέες συμβάσεις υπηρεσιών σε αντικατάσταση των παλιότερων συμβάσεων «έργου» οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται για μια ακόμη φορά ανάμεσα στην τοπική υπηρεσία επιτρόπου και το Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Υπουργείο Υγείας με τις 3-4 νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για την δουλειά τους.

Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος βαθιά εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το χρόνιο και δίκαιο αίτημα «έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» δεν υλοποιείται με τέτοιου είδους πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια.

Το γεγονός ότι μεμονωμένοι επιχειρηματίες –εργολάβοι που για χρόνια θησαύριζαν, θίγονται από τις ατομικές συμβάσεις που συνάπτουν οι διοικήσεις νοσοκομείων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ευνοούνται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές των οργανισμών των Νοσοκομείων ανά τη χώρα, οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα, στην εστίαση και στην φύλαξη μειώνονται και καταργούνται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το έργο είναι επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί κι όχι να παρέχεται από το δημόσιο. Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνό εργατικό δυναμικό, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει και για μια σειρά άλλων κλάδων του δημοσίου.

Από την άλλη μεριά οι υπηρεσίες επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως και η τοπική εδώ στο νομό Άρτας, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής δεδουλευμένης εργασίας, συμμετέχοντας κι αυτές στο παιχνίδι πινγκ-πονγκ με μπαλάκι τους εργαζόμενους, μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και στην ωμή κοροϊδία, μία μόνο είναι η απάντηση: Συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας και δικαιοσύνης, ενάντια στη στρατηγική Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Να προτάξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να παλέψουμε για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους και για μαζικές προσλήψεις σε Υγεία- Πρόνοια- ΕΚΑΒ.

Σαν Σύλλογος, εγγράψαμε από την πρώτη στιγμή όλους τους εργαζόμενους στο σωματείο και δηλώσαμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε για τις επόμενες ημέρες, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας και της εστίασης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το λαό και τους φορείς της πόλης να σταθούν ενεργά στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Την λύση πρέπει να την διεκδικήσουμε! Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

 

Άρτα, 26 Μαρτίου 2018

Για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Ο Πρόεδρος, Γεωργούσης Λεωνίδας

Ο Γραμματέας, Πασιάς Γιάννης

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.