Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού Νομού Πρέβεζας : Ξανά πρώτη δύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 46ο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής  Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) ΟΤΑ, που στηρίζεται από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., στις εκλογές που έγιναν την Παρασκευή 30 Μάρτη για την εκλογή αντιπροσώπων για το 46ο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που διεξάγεται στα Ιωάννινα 23-26 Απρίλη.

Αναλυτικότερα, ψήφισαν 233 εργαζόμενοι και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 228 (2 άκυρα, 3 λευκά). Έλαβαν :

  • Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ 148 ψήφους (ποσοστό 64,91%) και εκλέγει δύο (2) αντιπροσώπους.
  • Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ 40 ψήφους (ποσοστό 17,54%)  και εκλέγει έναν (1) αντιπρόσωπο (μετά από κλήρωση).
  • Δημοτικοί υπάλληλοι της Απέναντι Όχθης (ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.)  40 ψήφους (ποσοστό 17,54%) και δεν εκλέγει αντιπρόσωπο.

Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους των Δήμων Ν. Πρέβεζας που με την ψήφο τους στις εκλογές ανέδειξαν την παράταξή μας σε πρώτη δύναμη. Απλώνουμε παράλληλα το χέρι μας και σε όλους εκείνους τους συναδέλφους που δεν απαξίωσαν το σωματείο μας και συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες που έγιναν, κι ας μην έκαναν το βήμα να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας.

Απευθυνόμαστε και σε κείνους τους συναδέλφους που δεν έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες, της συλλογικής διαδικασίας γενικότερα, τους καλούμε να συστρατευθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε μια περίοδο που ο κλάδος θα συνεχίσει να δέχεται επίθεση μέσα από την στρατηγική της απαξίωσης υπηρεσιών – την έλλειψη προσωπικού – την εντατικοποίηση της δουλειάς την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις. Όλοι οι εργαζόμενοι ενιαία πρέπει να αντιστέκονται. Κανένας μόνος σε αυτή την επίθεση που υλοποιείται από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, ακόμη πιο μαχητικά και δυναμικά, τον αγώνα για το δυνάμωμα και την ισχυροποίηση του σωματείου μας, Για την ενότητα όλων των εργαζομένων στον κλάδο μας, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας του καθενός, κόντρα στη διασπαστική τακτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία για ακόμη ένα συνέδριο δεν έδωσε δικαίωμα φωνής και ψήφου στους συναδέλφους που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου κλπ.).

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, παλεύουν για να γίνουν τα σωματεία πραγματικά κάστρα αγώνα και όπλο στα χέρια μας. Πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και μαχητικά θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε τις δυνάμεις μας στους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών. Για να μην περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Για να αποτραπούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης – ΕΕ – δημάρχων και επιχειρηματικών ομίλων. Για να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών, για να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση. Για τη ζωή που μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε, εμείς και τα παιδιά μας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22265 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.