Νέα Στήλη: Σύγχρονη επιχειρηματικότητα – Του Χρήστου Παπαρούνη

Ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο και στην αγορά, οι ταχύρρυθμες μεταβολές στα διάφορα περιβάλλοντα των οικονομικών μονάδων (οικονομικό, τεχνολογικό, χρηματοπιστωτικό, νομοθετικό κ.α.) και η δυσκολία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, καθιστούν αναγκαία την προσπάθεια να αποφύγουν την σπατάλη και επιβάλουν την άμεση χρήση βέλτιστων επιχειρηματικών αποφάσεων. Πολλές φορές όμως οι επιχειρήσεις, σε κατάσταση πανικού, λειτουργούν  σε «safe mode» και στην προσπάθεια επιβίωσης τους κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, αποδυναμώνοντας τελικά τη δυναμική επιχειρηματικής δράσης.

Στη νέα αυτή στήλη θα εξηγούμε βασικές έννοιες, και  θα προτείνουμε λύσεις και  tips επιχειρηματικότητας.  Θα επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του managment, του  marketing,  της προβολής και της διαφήμισης, τη σημασία της Διοικητικής επιστήμης στις μέρες μας και το ρόλο του leader σε κάθε επιχειρηματική ομάδα κ.α. Θα ακολουθούμε τις εξελίξεις στο κλάδο της Επιχειρηματικότητας και χωρίς καμία διάθεση να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας θα παρουσιάζουμε και τα  κακώς κείμενα.

Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη στήλη αυτή ως ένα διαδικτυακό χώρο πληροφόρησης για τον επιχειρηματία της περιοχής όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας.

 

Χρήστος Παπαρούνης
(Msc) Management  & Marketing consultant.Χρήστος Παπαρούνης
About Χρήστος Παπαρούνης 17 Articles
Ο Χρήστος Παπαρούνης εργάζεται ως General Manager στην εταιρία Energy Media Group

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.