Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από τον συνδυασμό της κ. Σταύρακα”

Με αφορμή την σημερινή παρουσία-απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη για όλους και για όλα.

Στο ερώτημα αν το επιμελητήριο πρέπει να συμπορεύεται με τους άλλους  θεσμικούς φορείς, κάνοντας όπως είπε ένα γενικό σχόλιο, ανέφερε ότι ο ηγέτης δεν πρέπει να είναι αρεστός σε όλους, έχει τις απόψεις του, ακούει χαράζει τον δρόμο του και από εκεί και πέρα κάποιους ευχαριστεί και κάποιους δυσαρεστεί, ωστόσο πρέπει να κοιτάμε στο τελικό αποτέλεσμα αν έκανε καλά την δουλειά του, όπως εμείς φτάσαμε στο τέλος της θητείας μας και θα ζητήσουμε ξανά την ψήφο από τους συναδέλφους μέλη του Επιμελητηρίου.

Η θέση μας ανέφερε,  δεν είναι να κάνουμε δημόσιες σχέσεις και να βολεύουμε μέσα από την θέση που μας έχει δώσει τις επιχειρήσεις μας, αλλά να συγκρουόμαστε όταν πρέπει για το καλό των δικών τους συμφερόντων, ή να πλέουμε με την εκάστοτε δημοτική ή περιφερειακή αρχή πάλι για τα συμφέροντα των μελών μας και όχι τα δικά μας. Αυτή είναι η δική μας αρχή και αυτό κάναμε έξι χρόνια.

Απαντώντας στην κριτική του δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή  και στην ενόχληση που εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο διοργάνωσης του forum Λευκάδας και την απουσία βήματος στον δήμο να μιλήσει για την θεματική ενότητα των δομών, ανέφερε ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος  και εμείς δεν το διεκδικούμε.

«Το forum αρχικά ήταν να γίνει 5 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος δεν μπορούσε γιατί ήταν εξωτερικό, το αναβάλαμε για 12 του μήνα, αλλά πάλι δεν μπορούσε γιατί ήταν Θεσσαλονίκη, ωστόσο έπρεπε να γίνει.»

Αναφερόμενος και στην παρεξήγηση με τον Ζώη Μικρώνη, είπε  ότι σήμερα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον κύριο Σκιαδαρέση να του επισημαίνει ότι αυτό θα έπρεπε να το είχε κάνει από την αρχή, να μιλήσουν την επόμενη μέρα να το συζητήσουν και έπειτα να  έβγαζε ανακοίνωση.

Μάλιστα το επιμελητήριο είχε καλέσει τον διευθυντή του υπουργού κ Καραγκούνη ως κύριο ομιλητή, καθώς και τον πρώην γ.γ του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης τον Δημήτρη Τσουκαλά, λέγοντας ότι δεν έχουμε κομματικά κριτήρια στο να καλέσουμε κάποιον, ωστόσο έπρεπε να καλεστεί και ο βουλευτής όποιος και να ήταν και φυσικό είναι ο βουλευτής να μιλήσει πολιτικά και να πει τα δικά του.

Ο κύριος Μικρώνης έπρεπε να ζητήσει τον λόγο και δεν υπήρχε περίπτωση να την αρνηθεί κανείς, ενώ ο ίδιος μάλιστα μετά την ομιλία του Βουλευτή Λευκάδας, ανέφερε ότι δεν συμφωνεί σε όλα με την τοποθέτηση  του και τόσο ο κύριος Μικρώνης, όσο και ο κύριος Αντιδήμαρχος να ζητήσει τον λόγο να πει όσα ήθελε να πει και να λυνόταν η παρεξήγηση.

Μάλιστα η παρουσία του κυρίου Βεργίνη δεν είχε να κάνει με την κομματική του ιδιότητα, αλλά ως πρώτος αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου.

Απαντώντας στην κριτική για την έλλειψη τοπικών εταιρειών σε αυτό, ανέφερε ότι τα προϊόντα της Λευκάδας, για όσους δεν γνωρίζουν και δεν έχουν έρθει ποτέ σε αυτό,  υπάρχουν μόνιμες προθήκες με αυτά, λέγοντας ότι προσκάλεσαν κάποιες από αυτές που ήθελαν να βρουν αντιπροσώπους στην περιοχή μας.

Ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης απάντησε και στον αντιδήμαρχο Στάθη Βλάχο και στην κριτική του προς το Επιμελητήριο,  ότι τα δημοτικά τέλη δεν είναι χαράτσι όπως περνάει στα μέλη του, λέγοντας  ότι ο όπως ο κύριος Βλάχος ψάχνει για το καλό των δημοτών, εμείς ψάχνουμε για το καλό των μελών μας, αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του δήμου, είναι αυτό που είπα στην αρχή ότι δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Αυτό είναι κάτι που υπάρχει, είναι νόμος του Ελληνικού κράτους, δεν το ήξεραν οι περισσότεροι συνάδελφοι και οφείλαμε να τους το πούμε πόσο μάλλον μετά την αύξηση 100% που έγινε πέρυσι από τον δήμο.

Πρέπει να καταλάβει ο κύριος Βλάχος ότι δεν είναι δυνατόν να λέει ότι οι επιχειρήσεις βγάζουν χρήματα και πληρώνουν ελάχιστα,  προκαλώντας τον να του παραχωρήσει ένα εστιατόριο να το δουλέψει για να διαπιστώσει με  όσα πληρώνουν σε τέλη, επιβαρύνσεις από το κράτος, πρόστιμα από τον δήμο, τι χρήματα θα του μείνουν στο τέλος για να ζήσει την οικογένεια του.

Αναφερόμενος στην ζεύξη του νησιού στην πρόσφατη ανακοίνωση του βουλευτή και το σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σπύρου Πολίτη ο οποίος υπογράμμισε την αντίθεση του Επιμελητηρίου στην δημιουργία ζεύξης με Μαρίνα MEGAYIOT στο Ιβάρι, με δημόσια τοποθέτηση του προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο, είπε  ότι παρόλο που προσπαθούν κάποιοι προεκλογικά να τον φέρουν σε δύσκολη θέση δεν είναι αυτός που θα αποφασίσει, ωστόσο επανέλαβε την άποψη του που είναι σταθερή, λέγοντας ότι άλλοι κάνουν κωλοτούμπες σε αυτό το θέμα πριν τις εκλογές και άλλα λένε ότι θα κάνουν σήμερα, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι όλοι οι φορείς μαζί με τον κόσμο να συζητήσουν τι θέλουν και να μην έρθει μια λύση από την Αθήνα.

Στην κριτική που έχει ακουστεί ότι το επιμελητήριο ήταν κλειστό και δεν απευθυνόταν στο σύνολο του εμπορικού κόσμου και υπήρχε μια ηγετική ομάδα, ο ίδιος είπε ότι στις προηγούμενες εκλογές εμείς βγάλαμε 12 μέλη στο ΔΣ 9 η αντιπολίτευση. Από τα 9 μέλη μετά την δεύτερη συνεδρίαση εμφανιζόταν στο ΔΣ μόνο ο Βασίλης Αραβανής με το super market στον Άγιο Μηνά. Κανείς άλλος δεν εμφανίστηκε και κάποιοι εκ των υστέρων αναρωτήθηκαν γιατί διαγράφτηκαν. Αυτό λέει ο επιμελητηριακός νόμος δεν τους διαγράψαμε εμείς.

Όσο για το αν είναι κλειστό  το επιμελητήριο ανέφερε  ό ίδιος ήταν καθημερινά εκεί πολλές ώρες, όποιος επιθυμούσε τον συναντούσε για να συζητήσει, η πόρτα του ήταν ανοικτή και το κινητό του ήταν διαθέσιμο για όλους.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι το επιμελητήριο είναι κλειστό μάλλον είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν που είναι και σήμερα θέλουν να είναι υποψήφιοι. Γιατί δεν έχουν έρθει ούτε μια φορά στα έξι χρόνια και δεν έχουν ανέβει την σκάλα ούτε μια φορά.»

Είναι δυνατόν να ενδιαφέρεσαι για έναν φορέα  και να μην έχεις εμφανιστεί μια φορά στα έξι χρόνια και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που ήταν μέλη στο ΔΣ και έπρεπε στην απουσία πέντε ΔΣ να διαγραφούν βάση του επιμελητηριακού νόμου και εμείς το κάναμε στα τριανταπέντε και μετά από πίεση του κυρίου Αραβανή, καθώς ο ίδιος είχε δίκιο λέγοντας ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς αντιπολίτευση. Μάλιστα όλα αυτά  υπάρχουν στα πρακτικά όπως είπε.

«Φέραμε τους επόμενους, με τους οποίους συνεργαστήκαμε και μάλιστα σήμερα είναι μαζί μας και μας στηρίζουν είτε είναι υποψήφιοι.»

Μάλιστα διευκρίνισε ότι   και τα οικονομικά του επιμελητηρίου ήταν ελεύθερα με τον  κύριο Αραβανή τα πρώτα δυόμιση χρόνια να κάνει σκληρή αντιπολίτευση, έψαχνε τα οικονομικά μας, δεν βρήκε τίποτα και μετά συμπορεύτηκε μαζί μας γιατί είδε ότι  κάναμε μια χρηστή διοίκηση και κάναμε αυτά που έπρεπε.

Όσον αφορά τους αντίπαλους δήλωσε  ότι αρχικά έφτιαξαν ένα συνδυασμό και όταν είδαν ότι δεν τραβούσε, έφτιαξαν και έναν άλλο συνδυασμό για να μπορέσουν να πάρουν τους μετριοπαθείς κατά την δική τους άποψη.

«Με όποιον και να κουβεντιάσεις στην Λευκάδα γνωρίζουν ότι ο απώτερος στόχος είναι να γίνει μια συνεργασία, τώρα αν δημιουργήθηκε για αυτό τον λόγο ο συνδυασμός ή υπήρχαν και άλλα πράγματα από πίσω αυτό είναι κάτι άλλο, καθώς πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι πίσω από κάθε συνδυασμό όπως ξέρουμε ποιος είναι και πίσω από την κυρία Σταύρακα.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια,  είναι ο πρώην πρόεδρος του επιμελητηρίου και αυτό είναι ξεκάθαρος και επειδή ακούγεται ότι θα βάλουν ορκωτούς λογιστές στο επιμελητήριο, εμείς είπε κάναμε αυτό που δεν έχει κάνει κανένας στην Ελλάδα, βάλαμε ορκωτούς λογιστές όχι για να ελέγξουν τους προηγούμενους αλλά την δική μας θητεία, φυσικά όταν θα τελειώσει ο έλεγχος της δικής μας θητείας, θα πάμε και λίγο πιο πίσω και αυτό το άκουσε ο πρώην πρόεδρος και φρόντισε να διασφαλιστεί»

Ο κύριος Σκιαδαρέσης ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει ένας έντιμος αγώνας να μην ρίχνουμε λάσπη για τον πρόεδρο του επιμελητήριου γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιπαρατεθούμε.

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο των εκλογών και το στήσιμο των ψηφοδελτίων, είπε ότι δεν θα έκανε ένα ψηφοδέλτιο για να χάσει τις εκλογές, φτιάχτηκαν δυο συνδυασμοί απέναντι μας και έπρεπε να κάνουμε ένα συνδυασμό που θα υπερτερούσε αριθμητικά αρχικά, μάλιστα είπε ότι το ψηφοδέλτιο θα το έφτανε στα 95 άτομα , ωστόσο σταμάτησε γιατί δεν ήταν σωστό αλλά και υπήρχαν και κάτι δικαιολογημένες γκρίνιες.

«Εμείς δέκα μέρες ασχοληθήκαμε με το ψηφοδέλτιο, ούτε έξι μήνες και ένα χρόνο όπως κάποιοι άλλοι και όπως τα συγκρίνει αν μη τι άλλο θα δει ξεκάθαρα τι θα συμβεί.»

Αναφερόμενος  και στην επιστολή του ειδικού συνεργάτη για τον τουρισμό κύριο Μιχαηλίδη, που έστειλε στους θεσμικούς, ανακοινώνοντας την λήξη της συνεργασίας τους, είπε, ότι πρώτη φορά βλέπει από κάποιο υπάλληλο να στέλνει επιστολές στους φορείς.

«Με τον κύριο Μιχαηλίδη πέντε χρόνια κάναμε πολύ υπομονή, ανέφερε. Τόση υπομονή δεν έκανα στην ζωή μου για κανέναν και αυτό το έκανα για τα μέλη μας και την Λευκάδα, ωστόσο δεν αντέξαμε άλλο για έναν άνθρωπο που τον μόνο που τον ενδιέφερε είναι πως θα απομυζήσει χρήματα από τον φορέα και το νησί. Έναν άνθρωπο που από την αρχή δεν σεβάστηκε ότι του δείξαμε εμπιστοσύνη, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για αυτόν και τον στηρίξαμε, αλλά ουδείς πιο σίγουρος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο.»

Αναφερόμενος στους συνυποψήφιους του είπε ότι δεν γνωρίζει αν θέλουν να δουλέψουν η απλά θέλουν να πάρουν την καρέκλα του επιμελητηρίου, καθώς όποιος πιστεύει ότι μπορεί να δουλέψει καλοδεχούμενος, απλά θα ήθελα να τους δω να έρχονται και την επόμενη ημέρα στα συμβούλια.

Στην κριτική ότι ο κύριος Πετρόπουλος τον βοήθησε το 2011 στην εκλογή του και τώρα είναι αντίπαλος, είπε ότι θα πρέπει να ρωτήσουμε τον ίδιο τον κύριο Πετρόπουλο, λέγοντας ότι δεν το γνωρίζει για ποιο λόγο ωστόσο αν χρειαστεί θα επανέλθει για αυτό το θέμα.

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο κύριος Σκιαδαρέσης υπογράμμισε ότι για να αναπτυχθεί ο τόπος μας χρειάζεται η συνεργασία όλων, δυστυχώς αυτή είναι δύσκολη για διαφόρους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, ωστόσο μπορούμε να πάμε καλύτερα.

Απαντώντας στο ερώτημα ακροάτριας αν παίρνει μισθό ο πρόεδρος, ο ίδιος είπε ότι είναι για γέλια όταν κάποιος υποψήφιος από άλλο συνδυασμό τηλεφώνησε να μάθει ποιος θα είναι ο μισθός του, όταν εκλεγεί, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει μισθός, αλλά αποζημίωση της διοικητικής για τις συνεδριάσεις που γίνονται ύψους 70 ευρώ των μήνα, καθώς και οι χιλιομετρικές αποστάσεις, με τον ίδιο να απαντάει στην κριτική που ακούει γιατί εισπράττει αυτά τα χρήματα,  λέγοντας ότι από την στιγμή που ο πρόεδρος δεν αμείβεται, δουλεύει δεκάωρα, χρήματα φέρνουμε σε αυτό θα πληρώνουμε και από την τσέπη μας; Επίσης είπε ότι εδώ και τρία χρόνια έχει ξενοικιάσει διαμέρισμα που κατέχει στην Αθήνα για να μην χρεώνει το επιμελητήριο και με ξενοδοχεία, καθώς είναι και άλλα πολλά που λέγονται μέσα σε ένα πόλεμο λάσπης.

Μάλιστα  υπογράμμισε  ότι αυτή την στιγμή έχει τέσσερα καταστήματα στην Κέρκυρα-Βόνιτσα-Αμφιλοχία-Λευκάδα και δυο καταστήματα από το Αγρίνιο που τα έχασε καθώς δεν πήγαινε.

«Η σύζυγος μου όλα αυτά τα χρόνια έχει φορτωθεί όλες τις υποχρεώσεις έχω προσλάβει επιπλέον δυο υπαλλήλους στην Κέρκυρα και Λευκάδα και δυστυχώς δεν τα τρέχουν όπως εγώ, αλλά είναι επιλογή μου, αποφάσισα ότι όπως έπεσα στην θάλασσα θα κολυμπήσω,  μου αρέσει να προσφέρω και να αποδείξω  και στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω απαντώντας σε κάποιους που δεν τον πίστεψαν.»

 

 

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.