Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το χαράτσι το οποίο δεν αφορά μόνο τους γεωπόνους-πωλητές αλλά και τους χιλιάδες συναδέλφους

Πρόσφατα ανακοινώθηκε  η ψήφιση νέου νόμου στην Βουλή με τον οποίο αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της φορολόγησης των εταιρικών αυτοκινήτων και η αξία πλέον υπολογίζεται ως ποσοστό της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων αυξανομένης όσο αυξάνεται αυτή και μειούμενης όσο αυξάνεται η παλαιότητα του οχήματος και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-1-2016.

Για τον προηγούμενο νόμο 4172/13 είχε εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος  (ΠΟΛ.1219/6-10-2014)  και εξαιρούνταν από την φορολόγηση τους πωλητές.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει αυτό που επιχείρησε ανεπιτυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση και μας καλεί να πληρώσουμε φόρο για κάτι το οποίο δεν μας ανήκει !!!

 

Για εμάς τα αυτοκίνητα είναι εργαλεία απαραίτητα για τη δουλειά μας, τα οποία μας τα παραχωρούν οι εργοδότες μας για τις ανάγκες τους. Οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε στις πωλήσεις ή τεχνικοί, κάνουμε πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, συνολικά πάνω από 40.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο κυρίως σε επαρχιακούς και δύσκολους δρόμους και είναι απαραίτητο να έχουμε ασφαλή και άνετα αυτοκίνητα τα οποία έχουν και υψηλότερη αξία.

 

Κάνουνε εκπτώσεις στην ασφάλεια και τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους

 

Επίσης οι περισσότεροι από εμάς έχουμε προσωπικά αυτοκίνητα, για τα οποία πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και φορολογούμαστε.

Φαίνεται τελικά ότι το σκεπτικό του Κώδικα Φορολόγησης Εισοδήματος είναι ότι όσο πιο πολύ δουλεύεις και μοχθείς για τη δουλειά σου, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του εργοδότη σου, τόσο πιο πολύ θα τιμωρηθείς και θα φορολογηθείς γι αυτό.

 

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το χαράτσι το οποίο δεν αφορά μόνο τους γεωπόνους-πωλητές αλλά και τους χιλιάδες συναδέλφους των εμποροϋπαλλήλων που κινούνται με εταιρικά αυτοκίνητα.

 

Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας

 

Το Δ.Σ

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.