Σωματεία Ν. Πρέβεζας: Ψήφισμα συμπαράστασης στις αγροτικές κινητοποιήσεις

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΟΔΗΓΩΝ – ΟΤΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ

 • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΜΑΖΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 7 μμ

Τα ταξικά σωματεία του νομού μας εκφράζουν την αγωνιστική αλληλεγγύη καθώς και την συμπαράταξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών που συσπειρώνονται γύρω από την απόφαση  της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΡΤΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Έρχεται σαν συνέχεια και αποτέλεσμα της ανάγκης για την οργάνωση του μετώπου της κοινωνικής συμμαχίας εργατών – μικρομεσαίων αγροτών – των βιοπαλαιστών – και των αυτοαπασχολούμενων.

Αυτή η ανάγκη της οργάνωσης πρέπει να έχει στο επίκεντρο την συμμαχία της εργατικής τάξης – των αγροτών και των άλλων κοινωνικών στρωμάτων απέναντι στην ενιαία σφοδρή επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποιείται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, το χτύπημα στην οργάνωση και δράση των σωματείων  τα μέτρα που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές Υγείας, την άγρια φοροληστεία, έτσι χτυπιούνται και οι μικρομεσαίοι γεωργοκτηνοτρόφοι, οι μικροί ΕΒΕ.

Για λογαριασμό και της ΕΕ, προωθείτε η πολιτική της ΚΑΠ η οποία προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, που από πολύ πιο πριν έχουν ξεκινήσει μέσα από συσκέψεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τώρα βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ της δουλειάς και τον αγώνα στα μπλόκα για επιβίωσης .

Οργανώνουν την πάλη τους απέναντι:

 • Στα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.
 • Την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ 2015 – 2020 που εφαρμόζει με συνέπεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
 • Τα καρτέλ των εφοδίων και της εμπορίας προϊόντων, τα μονοπώλια,που εκμεταλλευόμενα την «ελεύθερη» αγορά, αυξάνουν διαρκώς τις τιμές στα αγροεφόδια. Αγοράζουν πάμφθηνα τα αγροτικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
 • Πριν ακόμα βγούνε οι αγρότες στους δρόμους άρχισαν παλιοί και νέοι κατήγοροι να προβάλλουν ξανά τον «κοινωνικό αυτοματισμό» με στόχο να στρέψουν την κοινωνία εναντίων τους.

  Να τους φέρουν σε αντίθεση με τους συμμάχους τους, τους εργάτες και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, μέσα από την προπαγάνδα και την υποκρισία που ενιαία ξεκινά από τα κόμματα που από κοινού ψήφισαν το 3Ο μνημόνιο, που προσκυνάνε τις στρατηγικές της ΕΕ και της ΚΑΠ.

  Προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα που βιώνουν τα αγροτικά νοικοκυριά με ψέματα και συκοφαντίες και να παρουσιάσουν μια «μαγική εικόνα» για την κατάσταση που ζουν χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες.

  Όλοι τους συνειδητά προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα και τα αιτήματα που μπορούν να δώσουν προοπτική στους αγώνες.

  Οι μικρομεσαίοι αγρότες πλέον έχουν πείρα που αποχτήθηκε μέσα από τους αγώνες, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν στα μπλόκα. Ξέρουν πλέον από διασπαστικές ενέργειες μεγάλων επιχειρηματιών – μεγαλοαγροτών.

  Στόχος πάλης κάθε μικρομεσαίου αγρότη είναι να παλέψει για αιτήματα που αφορούν τον ίδιο, για να μην ξεκληριστεί και όχι να παλεύουν για τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών– αγροτικαπιταλιστών.

  Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,

   Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμέτοχοι στον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού μας.

  Η εργατική τάξη ,ΚΑΙ εδώ στην περιοχή μας, έχει κάθε συμφέρον και ταξική υποχρέωση να σταθεί στο πλάι των αγωνιζόμενων αγροτών, στους αγώνες που γίνονται αυτή τη περίοδο για την απόκρουση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

  Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.

  Το “όλοι για έναν και ένας για όλους” ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.

  Βασικά αιτήματα του πλαισίου πάλης  

 • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα, με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους και τους συνεταιρισμούς με την παράδοση των προϊόντων τους.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
 • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
 • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
 • Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
 • 8. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο

  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23897 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.