Συντονιστική επιτροπή σχολείων Πρέβεζας: Δεν θα μας πιάσουν στον ύπνο!!!

Και για αυτή τη σχολική χρονιά οι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή από τα σχολεία της Πρέβεζας αποφασίσαμε να συντονίσουμε τη δράση μας. Συνεδριάσαμε στα μέσα Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και στήσαμε και φέτος την Συντονιστική Επιτροπή Σχολείων Πρέβεζας.

 

Ρόλος της είναι να συντονίζει την δράση των σχολείων της πόλης και να συνεννοείται με τις υπόλοιπες Συντονιστικές Επιτροπές της Ελλάδας (με μεγαλύτερη αυτή της Αθήνας και του Πειραιά) με σκοπό η φωνή των μαθητών να φτάνει όσο το δυνατόν πιο μακριά και η δύναμη τους να πολλαπλασιάζεται με τις κοινές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Άλλωστε και τα προηγούμενα δύο χρόνια η Συντονιστική Επιτροπή Σχολείων Πρέβεζας είχε υπόσταση, εκπροσωπούσε τα περισσότερα σχολεία της πόλης και οι πρωτοβουλίες της είχαν μεγάλη απήχηση.

 

Στις 20 Οκτώβρη την πόλη μας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας για αυτοψία των σχολείων μας. Μας βρήκε μπροστά του, είναι συνυπεύθυνος στην υποβάθμιση των σχολείων μας και της εκπαίδευσης γενικότερα. Δεν κάναμε κανένα διάλογο μαζί του. Γνωρίζει τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα κενά κάθε σχολείου. Όταν τα λύσει να έρθει να τα ξαναπούμε!!!

 

Ο διάλογός τους είναι μια απάτη!!

 

Στις 30 Οκτώβρη συμμετείχαμε στη μέρα πανελλαδικής δράσης των μαθητών. Δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα πήραν αποφάσεις συμμετοχής και προχώρησαν εκείνη τη μέρα σε καταλήψεις και μαθητικές πορείες. Είναι ενδεικτικό πως στην Πρέβεζα ήταν υπό κατάληψη σχεδόν όλα τα σχολεία του Νομού και στην πόλη της Πρέβεζα και την Φιλιππιάδα πραγματοποιήσαμε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Προχωρήσαμε επίσης και σε επιμέρους ενέργειες τα 15μελή με τη στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής, όπως τα ζητήματα με τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, το ζήτημα του κτιρίου και της έλλειψης καθηγητών στο Μουσικό, καθώς και το ζήτημα των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό που απασχόλησε το 2ο Λύκειο αλλά μας καίει όλους.

 

Έχουμε μπροστά μας κι άλλες μεγάλες μάχες να δώσουμε. Το Υπουργείο Παιδείας σύσσωμο (Υπουργός, Υφυπουργοί, συνολικά η κυβέρνηση) αποφάσισε να μην κάνει διακοπές Χριστουγέννων και να ετοιμάσει το ν/σ για το «νέο» Λύκειο, τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια – ΤΕΙ και πολλά άλλα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που καταστρέφουν μέρα με τη μέρα τη ζωή μας, στην ΕΕ και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!!!

 

Για να δώσουμε με επιτυχία αυτές τις μάχες, για να μην μας λένε πως κάνουμε επετειακές καταλήψεις, στέλνουμε το μήνυμα:

 

 

 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ à ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ

 

ήρθε η ώρα να συναντηθούμε, να συντονιστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυναμικός, πιο αποτελεσματικός και μαζικός ο αγώνας μας!

Να συζητήσουμε για το πώς συνεχίζουμε, για την άμεση απάντηση που πρέπει να δώσουμε για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.

Να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ζωντανέψουμε τις μαθητικές μας κοινότητες με πρωτοβουλίες και δράσεις για όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν!

 

 

Καλούμε όλα τα 5μελή και τα 15μελή, τα σχολεία όλου του Νομού να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική μας συνάντηση.

 

28 Γενάρη οι μαθητές όλης της Ελλάδας

ενώνουμε τη φωνή μας στην πανελλαδική μας συνάντηση!

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ // ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ // 13:00

// 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ~ 7:30 πρωί (στάση Φόρος)

ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: ~ 23:30

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

 

 

Παλεύουμε για σχολείο που να μορφώνει

και όχι να εξοντώνει!!!

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συντονιστική επιτροπή σχολείων Πρέβεζας: Συνεχίζουμε τον συντονισμό μας όλα τα σχολεία, για να οργανώσουμε καλύτερα, ενωμένοι όλοι μαζί οι μαθητές τον αγώνα μας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Είμαστε ήδη νικητές!

 

Στις 20 Οκτώβρη κάναμε μια καλή αρχή! Κάναμε τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων!!! Δείξαμε τη δύναμη των οργανωμένων μαθητών απέναντι σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν. Αποφασίσαμε και βγήκαμε στο δρόμο να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για τη μόρφωση και το σχολείο που μας αξίζει! Υποδεχτήκαμε αγωνιστικά τον Υφυπουργό Παιδείας, όπως του άξιζε. Συνεχίσαμε τον αγώνα που άρχισαν φέτος οι συμμαθητές μας από τα ΕΠΑΛ.

 

Στις 30 Οκτώβρη ήμασταν χιλιάδες, πραγματικά βουλιάξαμε την Ελλάδα μαζί με τους συμμαθητές μας από όλη τη χώρα. Από την Αθήνα και τον Πειραιά μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη κάναμε καταλήψεις και βγήκαμε στους δρόμους απαιτώντας ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!! Στην Πρέβεζα για πρώτη φορά έκλεισαν σχεδόν όλα τα σχολεία του Νομού!!! Κάναμε «κατάληψη» στο Δημαρχείο και απαιτήσαμε απαντήσεις για τα προβλήματα στα σχολεία μας.

 

Με δυναμικό παλμό, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, όπως «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία», «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια κι η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία» κ.ά. κάναμε ξεκάθαρο ότι οι μαθητές δε θα κάτσουμε στ’ αυγά μας, θα διεκδικήσουμε να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων μας, δημόσια και δωρεάν παιδεία, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

 

Στείλαμε δυναμικό μήνυμα αγώνα: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ! Έχουμε αιτήματα, διεκδικούμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!!!

 

Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις μας ήταν μόνο η αρχή… Τώρα ξεκινάμε… Η σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού συνεχίζουν να χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!!!

 

Είμαστε πολλοί, θα γίνουμε περισσότεροι. Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι!!!

 

Συνεχίζουμε τον συντονισμό μας όλα τα σχολεία, για να οργανώσουμε καλύτερα, ενωμένοι όλοι μαζί οι μαθητές τον αγώνα μας! Αποφασίζουμε πώς θα συνεχίσουμε…

 

Στην Πρέβεζα καλούμε όλους τους εκλεγμένους σε 5μελή και 15μελή, αλλά και όλους τους μαθητές που θέλουν να αγωνιστούν για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

 

 

Το Σάββατο 4 Νοέμβρη στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

 

Συζητάμε σε κάθε τάξη, σε κάθε σχολείο για να μπουν πιο πολλοί μαθητές στον αγώνα!

Δυναμώνουμε  την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη!

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.