“Στον αέρα” η προκήρυξη για την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της παράκτιας ζώνης της Πρέβεζας

Ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού της παράκτιας ζώνης της Πρέβεζας αποτελεί η προκήρυξη για την ανάθεση του έργου “Κατασκευή εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων” προϋπολογισμού 6.600,00 ευρώ με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ηπείρου. Η καταληκτική ημερομηνία των προσφορών είναι η 30η Ιουλίου, ενώ το άνοιγμά τους θα γίνει στις 3 Αυγούστου.

Η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά τη δημοπράτηση της κατασκευής αποχετευτικών αγωγών (δίκτυα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μάλιστα προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό και θα καλύψει τα δημοτικά διαμερίσματα Βράχου, παραλίας Λυγιάς, Ριζών , Καστροσυκιάς, Νέας Σαμψούντας, Νέας Σινώπης και Καναλίου.

Όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά το περιβάλλον, αφού η έλλειψη αποχέτευσης στα παράλια ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και Παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Trackback / Pingback

  1. “Στον αέρα” η προκήρυξη για την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της παράκτιας ζώνης της Πρέβεζας -

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.